Harrach Péter: A győzelem megérdemelt volt

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezető-helyettese szerint megérdemelt volt a Fidesz-KDNP győzelme – nyilatkozta az aprilis eleji országgyűlési választások eredményével kapcsolatban.

A politikus szerint az újabb kétharmad sikere az elmúlt évek teljesítményének, illetve a jó kampánynak köszönhető. Kiemelte, hogy míg az ellenzék széthúzott, addig a kormánypárt politikusaitól az önkéntesekig mindenki egységesen képviselte a párt üzenetét.

„A kampány akkor eredményes, ha a tábor egységes, motivált és jól mozgósított” – mondta.

Harrach Péter szerint a baloldali szavazókat frusztrálta az egység hiánya, ha volt is egyáltalán közös célja az ellenzéki összefogásnak, azt is elnyomta az egyéni és csoport érdek. Az efféle széthúzással szemben

„a kormányoldal egységes és fegyelmezett volt” – mondta a frakcióvezető-helyettes.

Kifejtette, hogy míg a baloldal üzenete kimerült az Orbán-gyűlöletben, addig a jobboldal mondanivalója egyértelmű volt, mint például az orosz-ukrán háborúra adott válasz. Hozzátette, hogy a hitelesség is fontos az üzenetek megfogalmazásakor, Márki-Zay Péter viszont folyamatosan ellentmondott magának, Gyurcsány Ferencet pedig hatásvadász blöffölőnek nevezte, akinek nincs állandó irányvonala és elkötelezettsége.

Ezzel szemben Harrach Péter úgy gondolja

„Orbán Viktor gondolkodása és tettei mindenki előtt világosak, amivel lehet egyetérteni, vagy akár egyet nem érteni, de azt mondani, hogy szavai nincsenek ezzel összhangban, nem lehet.”

Forrás: mkdsz.hu

A címlapképen Harrach Péter frakcióvezető-helyettes. Forrás: Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!