Családi színdarab a szexről – ötéveseknek is

családi

Komoly felháborodást váltott ki Nagy-Britanniában a The Family Sex Show cimű szindarab, amely családoknak készült, és a szexualitást mutatja be. Arra biztatják a szülőket, hogy hozzák magukkal ötévesnél idősebb gyermekeiket.

Az eseményt reklámozó weboldalon a programot a következőképp mutatják be:

„Egy vicces és butuska előadás a szexualitás fájdalmasan kínos témáiról.  Együtt megismerjük az elnevezéseket és a dolgok működését, határainkat, a beleegyezéses szexualitás, az élvezet, a queerség, a szex, a gender és a kapcsolatok fogalmát”.

Mindezt valódi, élő emberek testén, személyes történeteken keresztül dallal és tánccal mutatják be. Az alkotók szerint a The Family Sex Show célja, hogy a szexualitást sokkal központibb témává tegye, és „a jövőben senki ne szégyenkezzen a szexualitás miatt, hanem együtt ünnepeljük a különbözőséget, egyenlőséget és szabadságot”.

A darab egy pontján a színpadon lévő összes művész levetkőzik.

Van, aki csak fehérneműre, van, aki teljesen meztelenre, attól függően, hogy az adott helyzetben mennyire sikerült felszabadulniuk. A készítők szerint a meztelenkedésnek nincs szexuális töltete, csupán önmagunk elfogadását szeretnék népszerűsíteni vele.

A magasztosnak tűnő célok azonban nem győzték meg a brit szülőket, akik úgy gondolják, ötéves gyermekük számára még korai az ilyen – vagy bármilyen – jellegű szexuális felvilágosítás.

A Mumsnet nevű közösségi média felületen nyílt tiltakozás indult a színdarab ellen. A lavinát egy Matthew Taylor nevű felhasználó indította, a következő bejegyzéssel:

„Ez a show az ötéves, illetve ötévesnél idősebb gyerekeket célozza. Az előadók levetkőznek a darabban. A gyerekeknek szexualitásról és szexuális élvezetekről beszélnek. Nem tudom elképzelni, hogy olyan színházba vigyek egy ötévest, ahol erről beszélnek neki, és csupasz felnőtteket kell nézegetnie. Én vagyok akkor az őrült?”

Egy másik felhasználó szerint „azok az emberek, akik idegen gyerekek előtt akarnak pucérkodni, veszélyesek”.

Még a legvisszafogottabb hozzászólók szerint is korai ötéves gyerekeknek ilyen jeleneteket mutatni.

A felháborodott szülők április 30-ra tüntetést szerveznek a Theatre Royal Bath színház elé.

Forrás: Daily Mail 

Címlapkép: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!