Orbán Viktor: A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk!

Hosszú tárgyalások fejeződtek be néhány pillanattal ezelőtt. Nehéz szülés volt, de sikeres! – jelentette be a magyar miniszterelnök közösségi oldalán a brüsszeli a NATO-csúcs tárgyalásainak eredményét.

„A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk! Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába, elfogadták, hogy fegyvereket se küldünk, sőt Magyarország területén keresztül sem haladhatnak fegyverek Ukrajna területére. Ezt azért tudtuk elfogadtatni, mert

a NATO-nak az lett a közös álláspontja, hogy a legfontosabb, közös NATO-cél az, hogy a háború semmiképpen se lépje túl Ukrajna határait, ezért elvetettük a légtérzár gondolatát is.

Egy Ukrajna feletti légtérzár azonos lett volna a légi háborúval, de ez nem fog megtörténni, és ez jó hír Magyarország számára. Döntöttünk az Ukrajnával szomszédos közép-európai országok megerősítéséről is. Lengyelországról, Szlovákiáról, Magyarországról és Romániáról beszélek. Ide védelmi célzattal települnek majd NATO-erők.

Várjuk őket, jönnek törökök, lesznek olaszok, várjuk a horvátokat, és lesznek amerikaiak is, a Magyar Honvédséggel együtt fogják garantálni Magyarország és a magyar emberek békéjét, biztonságát.” – mondta Orbán Viktor Facebook-oldalán megjelent videóüzenetében.     

 

Nagy tervei vannak az ukrán elnöknek

 

FRISSÍTVE: Repüléstilalmi zóna kialakítása teljes körű háborúhoz vezethetne

 

Ungváry Zsolt: Hasonmásokkal nem pótolható az eredeti

A címlapkép forrása: Facebook/Orbán Viktor

  

Iratkozzon fel hírlevelünkre