Kocsis Fülöp: A keresztényeknek különös felelősségük, hogy elmenjenek, szavazzanak, döntsenek

Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája a Mária Rádió közösségi oldalán megjelent videóüzenetben osztotta meg gondolatait a 2022. április 3-i országgyűlési választásokról. A görögkatolikus egyházfő szerint nem szabad kihúzni magunkat az alól a közös döntés alól, amely mindenki életét befolyásolja. Nagy felelősség van az emberek kezében, de nagyon fontos, hogy – akár az Úristennel együtt imádkozva – gondolkozzunk és hozzuk meg a legjobb döntést.

„Társadalmi berendezkedésünk szerint négyévenként lehetőségünk van arra, hogy megválasszuk, ki vezesse az országot, ki hozza meg a legfontosabb döntéseket, ki formálja meg a nemzetünk, országunk törvényeit. Így van ez most is. Húsvét előtt lehetőségünk van arra, hogy szavazzunk, válasszunk” – mondta Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita a Mária Rádió Facebook-oldalán.

A Hajdúdorogi Főegyházmegye vezetője hozzátette, nem kis felelősség van az emberek kezében. Közel tízmillióan vagyunk, s bár nem mindenkinek van lehetősége választani, a 18. életévét betöltött állampolgárok megkapják azt a felelősséget, hogy döntsenek – vagy legalábbis hozzájáruljanak a nagy közös döntéshez.

„Nem szabad e felelősség elől elmenekülni. Nem szabad kihúzni magunkat az alól a közös döntés alól, amely befolyásolja mindnyájunk életét”

– mondta a görögkatolikus egyházvezető.

A legfontosabb, hogy gondolkodjam és keressem azt, hogy mi lehet a legjobb döntés – akár az Úristennel együtt imádkozva. Hozzam meg a döntést, és tegyem meg azt a fontos lépést, amellyel én is hozzájárulok közös sorsunkhoz – tette hozzá a püspök.

Kocsis Fülöp arra buzdít mindenkit, hogy vegyen részt az országos választásokon. „Biztos vagyok benne, hogy minden felelősen gondolkodó ember hozzám hasonlóan ezt mondaná. El kell menni szavazni, hozzá kell járulni a döntéshez. Döntésünkben mérlegeljük, hogy kinek a kezébe adjuk a sorsunkat, az országunk vezetését.

Keresztény ország lévén nekünk kell tennünk azért, hogy az ország vezetése is keresztény legyen. A hitünket, a Jézustól kapott parancsot úgy tudjuk megélni, hogy az mások számára is vonzó legyen. A keresztényeknek tehát különös felelősségük, hogy elmenjenek, szavazzanak, döntsenek”

– zárta sorait Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita.

Forrás: Facebook/Mária Rádió
Az eredeti, teljes felvétel itt tekinthető meg.

Címlapkép: Kocsis Fülöp érsek-metropolita. Fotó: Balázs Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre