Nyomozhatnak Cseh Katalinék cégügyeiben

Újabb feljelentés született a momentumos Cseh Katalin és családi vállalkozásához is köthető cégháló kétes ügyei miatt – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma.

A Magyar Nemzet információi szerint a Közbeszerzési Hatóság (KH) a múlt héten ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál. A KH egyébként az adóhivatal, a versenyhatóság és az uniós csalás elleni hivatal mellett szintén vizsgálatot indított az érintett cégek pályázatai kapcsán. A lap csütörtöki számában azt írja: a rendőrségnek címzett beadványában a KH a versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban elnevezésű bűncselekmény gyanúját nevezte meg.

A feljelentés előzményeként azt jelölik meg, hogy a KH februárban adatokat kért az ügyről a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. Emellett a Gazdasági Versenyhivataltól. A két szervezet át is adta a rendelkezésére álló információkat. Ezek alapján pedig felmerült, hogy a céghálóhoz sorolható Holotech Hungary Kft., a Mondat Kft. és a Fernside Trading Ltd. összejátszott egymással. A cégkivonatok alapján a Holotech Hungary tulajdonosa a Holotech Switzerland AG. Ennek vezető tisztségviselője megegyezik a Fernside Trading többségi tulajdonosával.

(MTI)

Címlapképen: Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. Koszticsák Szilárd/MTI

Megkezdte az OLAF a vizsgálódást Cseh Katalin ügyében

Budai Gyula költségvetési csalás miatt feljelentette Cseh Katalint

Cseh Katalinék cége már létező technológia kifejlesztésére vett fel EU-s pénzeket

Itt az újabb Anonymus videó Cseh Katalinról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre