Joe Biden elfelejtette, ki támadott meg kit

Újabb videó látott napvilágot Joe Bidenről, amelyben az amerikai elnök kijelenti, hogy Putyin megtámadta Oroszországot. Nem sokkal később pedig irániaknak nevezte az ukránokat.

Joe Biden február 25-én adott interjút Heather Cox Richardson amerikai történésznek, egy nappal az orosz-ukrán fegyveres konfliktus kirobbanása után. Az interjú megjelenését követően a videó egy részlete bejárta a nemzetközi médiát, amely az internetezők szerint Biden mentális leépülésének újabb jele.

Az elnök ugyanis az orosz támadást szerette volna véleményezni, azonban összekeverte a két konfliktusban álló ország nevét. A következőt mondta:

„Hogyan jutottunk el idáig, hogy Putyin megtámadja Oroszországot? A második világháború óta nem történt hasonló”.

Később kijavította elszólását, de március elején ismét komoly ellentmondásba keveredett, amikor Ukrajna lakóit összekeverte egy közel-keleti ország nemzetével. Március 1-i évértékelő beszédében Kijev ostromáról beszélt, és azt mondta:

„Putyin körbeveheti Kijevet tankokkal, de soha nem fog eljutni az iráni nép szívéhez”.

Ahogy korábban megírtuk, a Fehér Ház egykori orvosa, Ronny Jackson februárban a FOX News műsorában elmondta: kognitív teszt kitöltését kéri az amerikai elnöktől. Szerinte Biden jelen állapotában nem alkalmas arra, hogy az országot vezesse, különösen egy olyan időszakban, amikor komoly erőt kellene sugároznia kifelé.

Címlapkép: Joe Biden amerikai elnök a hivatalba lépése egyéves évfordulójának alkalmából a washingtoni Fehér Ház Keleti termében tartott sajtóértekezletén. (2022. január 19.) Forrás: MTI/AP/Susan Walsh

Iratkozzon fel hírlevelünkre!