Márki-Zay Péter az ukrán médiát hergeli alaptalan vádjaival

Előnytelenül befolyásolják és veszélybe sodorhatják az Ukrajnában élő magyarokat a baloldal alaptalan vádjai. Márki-Zay Péternek, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének az elmúlt napokban tett és téves információkat tartalmazó szavai negatív tendenciát indítottak el az ukrán médiában és gyűlöletet gerjesztenek a szomszédos országban élő magyarok ellen.

A hamis információk kedvezőtlen hatást gyakorolnak Ukrajnában és azon belül is Kárpátalján, ezek terjesztésében pedig kiemelkedő szerepet játszanak a hazai baloldali-liberális politikusok – nyilatkozta a Hírt Tv Európai Híradó című műsorának Bocskor Andrea. A kárpátaljai magyar politikus hozzátette:

az Ukrajnában élő magyarok problémái soha nem foglalkoztatták az ellenzék szereplőit, a népszerűséghajhászás érdekében most hirtelen mégis fontosak lettek számukra.

Előnytelenül befolyásolja az Ukrajnában élő magyarok megítélését a baloldal, különösen Márki-Zay Péter elmúlt napokban tett kijelentései is. Ahogy arra Bocskor Andrea rámutatott, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének felelőtlen szavai veszélybe sodorják a kárpátaljai magyar közösség biztonságát, akikkel egyébként semmilyen kapcsolata sincs.

Kijelentései „olyan megalapozatlan vádak, amelyekkel nem kellene hergelni nem csak a magyar közvéleményt, de – ami még súlyosabb – az ukránokat sem.”

Az európai parlamenti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Márki-Zay megnyilvánulásai – többek közt az, hogy oroszbarátnak nevezte a kárpátaljai magyarokat – eljutnak az ukrán közmédiába is, ahol gyűlöletet gerjesztenek.

Bocskor Andrea arra is felhívta a figyelmet, hogy a kárpátaljai politikusoknak a kedélyek csillapítása és a valós információk eljuttatása a céljuk, hiszen a béke helyreállásával a határon túl élő magyarságnak egy többnemzetiségű régióban és megyében kell élnie. A békés együttélés fennmaradásának biztosítása elsődleges feladat – emelte ki a kárpátaljai magyar politikus.

Az európai parlamenti képviselővel készített interjú itt tekinthető meg.

Forrás: HírTv

 

„A pártok ne kezeljék kampánytémaként a kárpátaljai magyarságot!”

Címlapképen: Bocskor Andrea, európai parlamenti képviselő. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre