Újabb anglikán püspök tért át a katolikus hitre

keresztény politikus

Egyre több anglikán püspök hagyja ott az egyházat, és tér át a katolikus hitre, ahol még őrzik a hagyományokat.

A Catholic News Agency olasz nyelvű híroldala február 9-én közölte a hírt, hogy a hetvenegyéves anglikán püspök, Peter Forster úgy döntött, áttér a katolikus hitre. Forster esete korántsem egyedülálló. Az utóbbi időben egyre több vallási vezető hagyja ott az anglikán egyházat, és fordul a katolicizmus felé.

Az elmúlt egy évben Forster a negyedik püspök, aki az anglikán egyházban eltöltött hosszú évek után a katolicizmust választja. Az egyelőre kérdéses, hogy a férfi – aki feleségével együtt tért át – katolikusként is papként fogja-e szolgálni Istent.

A hetvenegyéves chesteri püspök békés, csendes körülmények között vált ki, nem úgy, mint Michael Nazir-Ali, aki tavaly októberben döntött ugyanígy. A szintén hetvenes éveiben járó pakisztáni származású anglikán püspök pont akkor lépett ki az egyházból, amikor mindenki arról beszélt, hogy őt nevezhetik ki Canterbury következő érsekévé.

Nazir-Ali azért döntött így, mert megelégelte, hogy az egyház – hátat  fordítva hagyományainak – helyet ad a divatos ideológiák terjedésének az intézményen belül. Ilyen a homoszexuális párok összeadása, vagy éppen a BLM mozgalom népszerűsitése. Nehezményezte, hogy a mozgalom elindulása után a plébániáján minden szobrot, emlékművet és festményt át kellett nézni, vajon nem állít-e emléket a kolonizációnak, nem ábrázol-e elnyomó gyarmatosítókat.

A most kilépő Peter Forster is nyíltan ellenzi a homoszexuális házasságkötést és a homoszexuális nemi életet folytatók felszentelését.

2011-ben XVI. Benedek pápa megalapította A Walsinghami Szűzanya Személyes Ordinátusának intézményét. Ennek köszönhetően az áttérők a katolikus egyház teljes jogú tagjai lehetnek, megtartva bizonyos anglikán szokásokat és hagyományokat.

Forrás: ACI Stampa, Europa Today

Címlapkép: Pixabay

Walesi ballada: a bárdolatlan anglikánok homoszexuálisokat áldanának

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre