Szimpátiatüntetés lesz Budapesten Päivi Räsänen mellett

Szimpátiatüntetést szerveznek február 13-án Budapesten, a finn nagykövetség előtt a volt finn belügyminiszter, Päivi Räsänen mellett. A kereszténydemokrata politikus azért áll bíróság előtt, mert Szent Pál szavait idézve kérdőjelezte meg saját egyháza, a Finn Evangélikus-Lutheránus Egyház döntését, amely támogatását fejezte ki a Pride-felvonulással kapcsolatban. A perbe fogott keresztény politikus meghallgatása január 24-én kezdődött, és a tüntetést követő napon, február 14-én folytatódik.

Kétéves börtönbüntetést is kaphat a finn kereszténydemokrata politikus, Päivi Räsänen amiatt, mert egy bibliai igeverset posztolt közösségi oldalán, Pál apostolt idézve. A vád ellene: uszítás és diszkrimináció. Február 14-én folytatódó pere „a vallásszabadság próbája is lesz, melynek eredménye egész Európára kihathat” – olvasható a szimpátiatüntetéshez tartozó felhívásban. A megmozdulás a perbe fogott politikus mellett február 13-án, 14 órától a budapesti finn nagykövetség (Kelenhegyi út 16/a, 1118) előtt lesz.

Meddig szólhatnak szabadon a keresztények? Bilincsbe lehet-e verni a Bibliát? Ki lesz a következő bíróságon meghurcolt áldozat? – teszi fel a kérdést a demonstrációra hívó csoport, mindenkit részvételre kérve „a vallás- és szólásszabadságért”.

A kereszténydemokrata politikus perbe fogása miatt a CitizenGO több országban is hasonló kiállást szervez a nagykövetségek elé, melyekkel a szervezők – a támogatás kifejezése mellett – nyomást szeretnének gyakorolni a finn döntéshozókra.

Címlapkép: Facebook

Päivi Räsänen a keresztény szólásszabadságért küzd a bíróságon

Iratkozzon fel hírlevelünkre