A Hungary Helps gyermekeket segítő központot támogat Mauritániában

Helps

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára több tízezer dollár adományt adott át kedden Mauritánia katolikus püspökének.

A magyar kormány két politikusa Mauritániába látogatott, hogy átadja a Hungary Helps adományát, amely egy súlyos fogyatékkal élő gyermekeket segítő központ fejlesztését és fenntartását hivatott támogatni. Az ötvenkétezer dollár pénzadományt Mgr. Martin Happe, Mauritánia katolikus püspöke vette át.

Az államtitkár Facebook-bejegyzésben számolt be az eseményről. Mint leírta: „A világ válságövezeteiben és fejlődő országaiban azt tapasztaltuk, hogy az egyházak a legjobb humanitárius szövetségeseink”. Az egyházak jól bánnak a pénzzel, és eljuttatják a támogatást azokhoz, akiknek valóban szükségük van rá – tette hozzá.

 

Mauritániát különösen sok, a klímaváltozásból adódó természeti katasztrófa sújtja. Emellett a terrorizmus veszélye is megnőtt az utóbbi időben, amióta a szomszédos Maliban biztonsági válsághelyzet áll fenn. Ezért különösen fontos, hogy Magyarország támogassa az országot, ezzel csökkentve az elvándorlók számát, és segítve a helyieket, hogy hazájukban maradhassanak – olvasható a Miniszterelnökség kapcsolódó, keddi közleményében.

Címlapkép: Azbej Tristan és Semjén Zsolt átadja a Hungary Helps támogatását Mgr. Martin Happe katolikus püspöknek. Forrás: Facebook/Azbej Tristan

Iratkozzon fel hírlevelünkre