Menczer Tamás a parlamentben is kipróbálná magát

Menczer

Menczer Tamás 2018 óta tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárként dolgozik. Korábban a Duna TV szerkesztő-riportere és műsorvezetője volt, azt követően pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke. Körülbelül egy hónappal ezelőtt a Fidesz-KDNP bejelentette: Menczert indítják a Pest megye 2. számú választókörzetben országgyűlési képviselőjelöltként. Ennek apropóján mesélt a politikus szakmai pályafutásáról és jövőbeni elképzeléseiről az Arany Agancsnak.

Menczer 2014-ben hagyta ott a televíziót, komoly sportriporteri múlttal a háta mögött, hogy politikai pályára lépjen. „Szijjártó Péter egy szombati napon keresett meg, amikor én éppen az esti profi ökölvívógálára készültem, nagyon hamar megállapodtunk”, mesélte az Arany Agancs polgári havilapnak. Hozzátette, addigra már kipróbált mindent, amit szeretett volna a tévézésben.

2018 óta dolgozik államtitkárként, amelynek keretében a sajtóügyekért, a parlamenti és más politikai munkákért, valamint a kultúr- és sportdiplomáciáért felel. Mindössze 33 éves volt, amikor államtitkárnak nevezték ki. Most, 37 évesen, egy komoly karrier csúcsán vajon miért tartja valaki fontosnak, hogy az országgyűlésben is jelen legyen, teszi fel a kérdést a riporter.

Menczer szerint a politika tapasztalati műfaj. Összevetve mindazt, amit 2010 előtt, és 2010 óta tapasztalunk hazánkban, fontos, hogy Magyarország ugyanabba az irányba haladjon tovább, amerre 2010-ben elindult.

„Egy baloldali kormány az elért eredményeket lerombolná, aztán kezdhetnénk mindent újra. Én ezt nem szeretném végignézni, ezért örömmel vállaltam el a felkérést”, magyarázta.

Az interjúból kiderül: jelölése óta körbe jár a választókörzetében, napi szinten találkozik emberekkel, hogy feltérképezze, mire van szüksége a helyieknek.

„Az én felfogásom szerint a politika a legjobb értelemben ott van az utcán, ott van a közösségekben, ott van a mindennapjainkban. A közösség elmondja, hogyan szeretné az életét berendezni, a politikus feladata az, hogy ezt segítse” – mondta.

Mindezidáig 35 projekt elindításában segédkezett, amelyeknek érzékelhető hatása lesz az ott élők mindennapjaira.

Az eredeti interjú itt olvasható.

Címlapkép: Menczer Tamás/ Facebook

Menczer: Brüsszel szerint a migrációt meg kell szervezni és finanszírozni kell

Menczer: Kötelességünk a határok védelme

Iratkozzon fel hírlevelünkre!