Ferenc pápa százezer euróval segíti a fehérorosz-lengyel határon rekedt migránsokat

Ferenc pápa százezer eurós támogatásról döntött a Lengyelország és Fehéroroszország között feltartóztatott migránscsoportok számára - jelentette be a Dikasztérium az Átfogó Emberi Fejlődés Szolgálatában elnevezésű vatikáni hivatal.

A közlemény hozzátette, hogy az összegből jut a Lengyel Karitász katolikus szervezet támogatására is a Lengyelország és Fehéroroszország „határán kialakult migrációs válság kezelésére”. 

Ezzel egy időben Ferenc pápa ugyanekkora összeggel, további százezer euróval segíti a Rai tájfun sújtotta Fülöp-szigetek lakosságát is.

A pénzt a helyi egyházon keresztül a szigetország legtöbb kárt szenvedett egyházmegyéibe juttatják el.

A vatikáni sajtóiroda vezetője, Matteo Bruni bejelentette, hogy a pápa két legközelebbi munkatársa, Pietro Parolin és Edgar Pena Parra koronavírus-tesztje pozitív lett. Parolin bíboros államtitkár tünetei enyhék, Pena Parra helyettes államtitkár pedig tünetmentes. Jelenleg mindketten elkülönítették magukat és otthonukban vannak.

(MTI)

Kiemelt képünkön Ferenc pápa elmondja hagyományos karácsonyi Urbi et Orbi (a városnak és a világnak) szóló üzenetét a vatikáni Szent Péter-bazilika erkélyérõl karácsony elsõ napján, 2021. december 25-én. MTI/AP/Gregorio Borgia

Iratkozzon fel hírlevelünkre