Salzburgban a rendőrség meglőtt egy szomáliai férfit

Az elkövetőt a combján érte a találat, kórházba kellett szállítani, ahol megműtötték, de nincs életveszélyes állapotban. Rajta kívül senki sem sebesült meg.

Az APA osztrák hírügynökség tájékoztatása szerint közvetlenül az incidens előtt a gyanúsított lakásában tűz ütött ki, a lakóépületet a tűzoltóságnak ki kellett ürítenie, több lakót pedig füstmérgezéssel kórházba szállítottak. A tüzet a szomáliai férfi a tartományi rendőrség szakértői szerint saját maga okozhatta, bár azt egyelőre még nem tudták megállapítani, hogy gondatlanságból vagy szándékosan.

A rendőrség a tűzoltóságtól értesült a leheni városrészben kitört lakástűzről, nem sokkal később azonban már vészhívások érkeztek be arról, hogy egy késsel felfegyverzett férfi szaladt ki a lángoló épületből, és lakókat, járókelőket fenyeget. A gyanúsított az egyik segélyhívóra is rátámadt, de nem tudott rajta sebet ejteni, majd gyalogosan elmenekült a helyszínről.

A férfit végül egy rendőrjárőr tartóztatta fel. A gyanúsított nekirontott a rendőröknek, akik három lövést adtak le, ezzel elhárítva a támadást.

Egy rendőrségi szóvivő szerint sok minden utal arra, hogy az elkövető pszichésen zavart állapotban lehetett. A tett pontos hátterét egyelőre homály fedi.

(MTI)

Kiemelt képünkön fegyveres rendőrök őrt állnak, miközben társaik razziát tartanak egy bécsi mecsetben 2020. november 6-án. MTI/EPA/Felix Huber

Iratkozzon fel hírlevelünkre!