Márki-Zay mintha nehezen jönne ki a zsidózásból

Márki-Zay Péter vasárnapi Facebook-videójában hosszasan értekezett arról, hogy a Fidesz-média hamisan antiszemitának próbálja őt beállítani. Aztán tett rá egy lapáttal.

Márki-Zay Péter újabb antiszemita gondolatokat osztott meg a közönséggel, miután vasárnapi Facebook-videójában egyszer már hosszasan értekezett arról, hogy a Fidesz-média hamisan antiszemitának próbálja őt beállítani.

Kezdésként előadta, hogy a buta vidékiek kizárólag a kormány üzenetét hallják meg – mintha Budapesten kívül nem létezne internet és Facebook –, terjengősen részletezte, hogy a gonosz jobboldali média miként próbálja őt hamisan antiszemitának beállítani, majd kifejtette:

a Fideszben éppenséggel vannak zsidók, de elég kevés.

Ugye emlékszünk még Gyöngyösi Márton 2012-es azonnalijára az Országgyűlésben? Az akkori Jobbik frakcióvezető-helyettese és a Külügyi Bizottság alelnöke szeretett volna a magyar zsidókról listát vezetni, csakúgy, mint a hitleri nácizmusban. Szerinte ideje lett volna annak

„hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak”.

Márki-Zay Pétertől nem áll messze a Jobbik ideológiája, hiszen ugyanebben a videóban mondta el, hogy a párttal egy közös, gyűlöletkampány-mentes együttműködést szeretne kialakítani, bár ez elég zavarba ejtő gondolat, hogy éppen ezen kijelentése után tett megjegyzést a Fideszben aktív szerepet vállaló zsidókra.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt nyilvánvalóan ezt is meg tudta magyarázni azzal, hogy ez ma már egy másik Jobbik. Valóban, most már Jakab Péter a párt elnöke, aki néhány évvel ezelőtt még a romákat nevezte élősködőknek és rombolóknak, valamint azzal fenyegetőzött, hogy pokollá fogják tenni a cigányok életét.

Weisz Péter, a Barankovics István Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke

Weisz Péter, a Barankovics István Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke elmondta: a múlt soha nem törölhető ki az ember életéből, vállalhatatlan az a párt, amelynek a múltjában nagyon erős az antiszemitizmus kijelentésekben és listázásban egyaránt.

„Az antiszemita zsidózó jelölt nem fogadható el abban a társadalmi közegben, ahol a polgári kormány elsőként jelentett toleranciát az antiszemitizmus ellen.”

Soha nem fogom elfogadni, hogy antiszemitizmussal lehet csatát nyerni, a társadalom kiveti a megkülönbeztetést, nem ez a magyar nemzet jövőképe, hiszen az jól működik: befogadó, egyetértő – ezt jelenleg pedig a polgári kormány képviseli – mondta Weisz Péter.

Hozzátette: Márki-Zay állításával ellentétben számos zsidó ember van a polgári oldalon, „csak nem listázzuk sem magunkat, sem a másikat”.

Márki-Zay Péter tévelygései a kereszténységen alapuló politikában

 

Nem tudják megpuccsolni Márki-Zay Pétert

Kiemelt képünkön Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre!