Oltásellenesek tüntettek Hamburgban

Oltásellenesek és vírustagadók vonultak az utcára Hamburgban. Ez volt az eddigi legnagyobb demonstráció Németországban, mely a koronavírus-járvány miatt hatályba lévő korlátozások eltörlése miatt tüntetett – tájékoztatott a berlini gyors, a Magyar–Német Intézet hírösszefoglalója.

Hamburgban eddigi ez volt a legnagyobb demonstráció a koronavírus elleni védekezés miatt.

Közel 14 ezren tiltakoztak Hamburg belvárosában.

A tüntetők a „Betelt a pohár. El a kezekkel a gyerekeinktől” kiáltással vonultak Németország második legnagyobb városában.

A tüntetés kiváltója az volt, hogy január 7-én, Peter Tschentscher, Hamburg polgármestere bejelentette, hogy – a tartományok közötti egyeztető konferencia eredményeként – Hamburgban számos helyen a 2G-Plus szabályozás lép érvénybe. A korlátozás szerint csak azok a személyek látogathatják az éttermeket, könyvtárakat és mozikat, továbbá a szabadidős tevékenységek folytatására alkalmas helyiségeket,

akik teljeskörűen be vannak oltva vagy átestek már a betegségen, és a belépést negatív gyorsteszttel tudják igazolni.

A bejelentés hatására az oltásellenesek, a koronavírus-szkeptikusok és jobboldali radikális csoportok vonultak az utcára. A tiltakozók – a szervezők kérése ellenére – nem hordtak maszkot és a távolságtartásra sem ügyeltek.

Forrás: Magyar–Német Intézet, Berlini Gyors

A labdarúgó-Eb szivárványos propagandája a harmadik félidőhöz érkezett

Kiemelt képünk illusztráció, forrása Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre