Állati emberség: anyakutya mentette meg a magára hagyott újszülöttet

Magára hagyott lánygyermeket találtak Indiában egy mezőn. A baba életét egy kutya mentette meg, aki testével melegítette a kicsit.

Megrázó, egyben szívmelengető történetről számolt be nemrég a The Epoch Times riportja. 

India Cshattíszgarh tartományában december végén magára hagyott újszülöttet találtak egy mezőn. A helyi rendőrség szerint csodával határos életben maradása annak köszönhető, hogy egy anyakutya és kölykei hozzábújva egész éjszaka melegítették a kicsit. Megmenekülése azért is különleges, mert a környék kóbor kutyái sokszor nagyon agresszívan viselkednek éjszaka.

A kislányra mezőgazdasági munkások találtak rá, anyaszült meztelenül, ellátatlanul hagyott köldökzsinórral feküdt a földön, körülötte az egész alom. Miután felfedezték, a helyiek azonnal értesítették a hatóságokat, akik a gyermeket kórházba szállították. A kislány születésének mostoha körülményei ellenére egészséges, és az Akanksha nevet kapta. Szülei után még nyomoz a rendőrség, valószínűleg komoly felelősségre vonásra számíthatnak.

Az eset a különleges körülmények mellett azért is került a figyelem középpontjába, mert Akankshát valószínűleg neme miatt hagyták magára. Indiában ugyanis kulturálisan a fiúgyerekeket részesítik előnyben, ezért aztán rengeteg a nemi alapú abortusz és a csecsemőgyilkosság az országban. Az is rendszeresen előfordul, hogy egy nőt akarata ellenére kényszerítenek terhességmegszakításra, mert kiderül, hogy lányt hord a szíve alatt. 

Szakértők szerint a káros gyakorlat mára odáig vezetett, hogy Indiában mintegy 46 millió nő egész egyszerűen hiányzik a lakosságból, annyira eltolódott a nemek aránya a sok szelektív abortusz következtében. Valószínűleg ez is összefügg azzal, hogy rengeteg az utcai, csoportos nemi erőszak, melynek elkövetői sokszor büntetlenül élik tovább az életüket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre