Összetörték a Kisjézus szobrát a Betlehemben

Vandálok megrongálták a Kisjézus szobrát a lengyelországi Lodz katedrálisánál felállított Betlehemben Szilveszter éjszaka. Az elmúlt hónapokban több támadás is érte a lódzi székesegyházat.

A Kisjézust ábrázoló szobrot minden évben az éjféli mise után ünnepélyesen helyezik el a székesegyház melletti téren, Szent II. János Pál pápa szobránál felállított Betlehemben.

A plébános arról számolt be a rendőrségnek, hogy a szobrot Szilveszter éjszaka rongálták meg. Az újévi misére érkezők vették észre, hogy a Kisjézus szobrát összetörték. Az anyagi kár nem jelentős, ugyanakkor a gipszszobor komoly eszmei értékkel bír, Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás ajándékozta a plébániának a Vatikánból.

Kép forrása: PAP/Grzegorz Michalowski

Az elmúlt hónapokban nem ez az első eset, amikor vandalizmus érte a lódzi székesegyházat – hívja fel rá a figyelmet a wPolityce hírportál. Tavaly júliusban egy 21 éves férfi robogóval hajtott a katedrálishoz és vörös festékkel értelmezhetetlen feliratot festetett az ajtóra. Néhány nappal később elfogták, akkor azt mondta, a barátnőjével vitatkozott össze. Így akarta levezetni a feszültséget.

Korábban pedig aktivisták, akik azt követelték, hogy a katolikus egyház kérjen bocsánatot azért, ami a kanadai őslakosok gyermekeivel történt, vörös olajfestékkel kézlenyomatokat hagytak a katedrális előtti gránitlapokon.

(V4NA)

Kiemelt kép forrása: PAP/Grzegorz Michalowski/www.wpolityce.pl

Iratkozzon fel hírlevelünkre