Azbej Tristan: A magyar kormány ezzel is segít az örmény népnek

A Hungary Helps Program és a Külgazdasági és Külügyminisztérium együttműködésében 100 ezer adag AstraZeneca vakcinát adtak át Örményországban. Az adomány átadásán jelen volt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára is.

Az államtitkár közösségi oldalán úgy fogalmazott szerdán: Örményországban a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Hungary Helps Program együttműködésében, közösen adtak át 100 ezer adag AstraZeneca vakcinát. „Magyarország kormánya ezzel kíván segíteni az örmény népnek, a koronavírus-járvány elleni harcban” – írta.

Azbej Tristan bejelentette azt is, hogy az út „felemelő apropója volt” az is, hogy segíthették öt örmény állampolgár Azerbajdzsánból Örményországba történő hazatérését. „Magyarország továbbra is képviseli: helybe visszük a támogatást a bajbajutottaknak és segítünk a szülőföldjükre visszatérni vágyóknak” – kommentálta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

 

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Azbej Tristan