A frankfurti iskolások betlehemes helyett „gender Isten” kiállítással hangolódhattak az ünnepekre

Conchita Wurst-istenábrázolás a frankfurti múzeumban.

frankfurti

LMBTQ+ kiállítást nyitottak a frankfurti Biblia Házában, amelynek keretében a keresztény egyház alapvető tanításait sértik meg és forgatják ki.

Az adventi és karácsonyi időszakban Jézus születésére emlékezve Európában több helyen betlehemet állítanak. Magyarországon idén a Szent István-bazilikában tekinthető meg a betlehemkiállítás, ahová az ünnepekre hangolódva sok család ellátogat. Németországban viszont megint új szintre lépett a kereszténygyalázó genderideológia terjesztése: megnyílt az „LMBTQ+ Isten” elnevezésű kiállítás.

A frankfurti Biblia Háza múzeum látogatói idén június 23-a és december 19-e között megtekinthették „Isten másik arcait”, és találkozhattak a női vagy épp transznemű Istennel. Az ideiglenes kiállítás a „G*tt w/m/d gendersokféleség a bibliai idők óta” nevet viseli, amelyben a betűk a német nemeket – azaz nőnem, hímnem, más nem – jelölik.

„Bár a kereszténység által elfogadott, Ószövetségnek nevezett héber bibliaszövegek egyetlen férfi Istenről írnak, régészeti leletek azt mutatják, hogy Isten akár nő is lehetett. Sőt, alkalomadtán több nemű is volt”, olvasható a múzeum honlapján.

A kiállítás tematikája arra próbál sarkallni, hogy újszerűen közelítsük meg a bibliát. Ne csak férfit és nőt különböztessünk meg egymástól, hanem a köztük lévő „fokozatokról” se feledkezzünk meg. Hiszen „a szerelem és a szexualitás eredetét és jelentését öröktől fogva keressük”, idézi az olasz Pro Vita e Famiglia oldal.

Az ideiglenes kiállítás ideje alatt különböző programokon is részt vehettek a látogatók, akik között nem elhanyagolható számban iskolás csoportok is voltak.

A szervezett programok között volt LMBTQ+ teológiai előadás, illetve családi workshop „Genderfluid: Isten és ember nemi sokfélesége” címmel. A legtöbbet reklámozott esemény egy brit transznemű rendező, Jo Clifford „Jézus, a mennyek királynője” című negyvenperces színdarabja volt.

A frankfurti kiállításon három, a hagyományostól eltérő istenábrázolással is találkozhattak az odalátogatók, egy-egy „műalkotás” keretében. Az egyik ilyen szobor Conchita Wurstot, az osztrák énekes drag queent ábrázolja istenként.

Forrás: Pro Vita e Famiglia

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Európában az utóbbi időben egyre nagyobb divat a keresztény (különösképp a katolikus) egyházat, és ennek eszközeként a teremtő Istent gyalázni. Korábbi hasonló esetekről itt olvashatnak:

Keresztény győzelem a Jézus-gyalázó karikatúra ügyében

Exkluzív hangfelvétel: Karácsony Gergely szakértője azzal henceg, hogy meggyalázta a Gellért-hegyi keresztet

Legyetek szelídek, ti rühes transzfóbok!

Határolódjon el az Európai Parlament a kereszténygyalázó aktivistától!

Iratkozzon fel hírlevelünkre