Újraválasztották a MEÖT elnökét és főtitkárát

Újra Steinbach József református püspököt választották meg a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) elnökének és Fischl Vilmos evangélikus lelkészt főtitkárnak a következő ötéves ciklusra a szervezet éves közgyűlésén - közölte a MEÖT az MTI-vel.

A szerdai eseményt ismertető közlemény szerint Steinbach József megemlékezett beszámolójában az elmúlt tíz év jelentősebb pillanatairól, az ökumenikus szervezetek közelgő hazai rendezvényeiről és kitért a gyülekezetekben folytatandó legfontosabb magyarországi teendőkre is. Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára jelentésében egyebek mellett értékelte a bizottságok idei munkáját, jelezve, hogy azok idén is minden feladatot és eseményt sikeresen végrehajtottak. Emellett a szervezet bizottságainak elnökei is ismertették éves beszámolóikat.

A tizenegy tagegyház és további húsz együttműködő egyház és egyházakhoz kötődő társadalmi szervezet által alkotott közösség elfogadta az elnöki, főtitkári jelentést, valamint a bizottsági elnökök idei évről szóló jelentéseit, továbbá összegezte, hogy ebben az évben a bizottságok a hozzájuk tartozó feladatokat a koronavírus-járvány lehetőségeihez igazodva sikeresen végrehajtották

– olvasható a tájékoztatásban. A közlemény szerint a közgyűlésen elfogadták a szervezet 2022-es költségvetését is.

Az elnök és főtitkár újraválasztása mellett Kondor Péter evangélikus püspököt, Khaled A. László metodista szuperintendenst és Magyar Marius román ortodox esperest alelnöknek, Pataky Albert pünkösdi egyházelnököt elnökségi tagnak választották meg. A háromfős felügyelőbizottságba a következő öt évre a közgyűlés Papp János baptista egyházelnököt, Szentirmai Róbert konstantinápolyi ortodox atyát és Frank Hegedűs anglikán esperest választotta – közölték.

(MTI)

Kiemelt képünkön Steinbach József református püspök igét hirdet a Dunántúli Református Egyházkerület ünnepi közgyűlésén a pápai református ótemplomban 2017. október 28-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Iratkozzon fel hírlevelünkre