Megalakult a Nemzeti Vallásturizmus Tanács

Megáldották a felújított soproni Szent Orsolya Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium épületegyüttesét

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a vallási turizmus az ember teljes antropológiai valóját megszólítja, testi, szellemi és lelki összetettségében.

A politikus a Nemzeti Vallásturizmus Tanács alakuló ünnepségén Budapesten rámutatott: Magyarország legfontosabb turisztikai attrakciói vallási jellegűek, a Szent István-bazilikától kezdve a Debreceni Református Nagytemplomon és a máriapócsi kegyhelyen keresztül a Dohány utcai zsinagógáig.

Ezek a helyek – felekezeti hovatartozástól függetlenül – a magyar örökség meghatározó részei- fűzte hozzá.

A kormány, a történelmi egyházak és a Magyar Turisztikai Ügynökség összefogásával megalakuló Nemzeti Vallásturizmus Tanács célja, hogy egyrészt a magyarországi, a világon is egyedülálló vallási turisztikai kincseket „be tudjuk mutatni az egész világnak, másrészt ezeket a helyeket kamatoztassuk az egyházaink és az egész magyar társadalom javára az állam segítségével és professzionális turisztikai szervezéssel” – mondta Semjén Zsolt.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a soproni Szent Orsolya Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 2,9 milliárd forintból felújított és korszerűsített épületegyüttesének megáldásán 2021. október 28-án. MTI/Filep István

Iratkozzon fel hírlevelünkre