Ferenc pápa csodát tett a játékos kisfiúval

Csoda történhetett azzal a kisfiúval, aki felment Ferenc pápához a pulpitusra az egyik októberi audiencián. Paolo képes volt segítség nélkül járni és hetekkel később az orvosok nem találtak semmilyen rákos elváltozást nála.

Ferenc pápa csodatétele

Paolo a pápai audiencián szívbaj nélkül odament őszentségéhez, többször megérintette őt, sétálgatott és ugrált körülötte – Forrás: Aleteia/Antoine Mekary

Paolo, aki ellopta a show-t Ferenc pápától

Olvasóink talán emlékeznek arra a bájos kisfiúra, aki az október 20-i általános audiencián Ferenc pápához csatlakozott a színpadon. A gyermek odament őszentségéhez, többször megérintette, sétálgatott és ugrált körülötte, majd miután szemlátomást maradni szeretett volna, leültették a szentatya jobbján, Leonardo Sapienza érsek helyére. A beszéd közben a fiú lelkesen tapsolt, s rendre a pápa fején lévő pileólusra mutogatott. Végül kitartó kérlelése eredményéül kapott egy hasonló kis selyemsapkát, melyet a fejére tett, s a hívők tapsa közepette, elhagyta édesanyjával a színpadot.

Paolo Bonavita, akivel csodát tett Ferenc pápa

Paolo Bonavita, akivel csodát tett Ferenc pápa – Forrás: CBS News

Csodák márpedig léteznek

A történet főhőse a 10 éves Paolo Bonavita volt, akinek édesanyja a CBS Newsnak azt állította, hogy gyermekével csoda történt a pápával való interakció alatt és után. Paolo és édesanyja azért jártak Rómában, mert a súlyosan autista és epilepsziás gyermek orvosai aggódtak az állapota miatt, és kivizsgálásra küldték agydaganat gyanújával.

„Amikor Paolo egyedül felmászott a színpadra vezető lépcsőn, azt gondoltam magamban, hogy ez lehetetlen, ilyen nem történhet meg. Ugyanis segítség nélkül eddig ő nem volt képes ilyen mozgásra” – mesélte a hihetetlen történetet az édesanyja, Elsa Morra.

Ferenc pápa csodatétele

Paolo a pápai audiencián – Forrás Aleteia / Antoine Mekary

Mikor Morra felment a gyermekéért a színpadra, Ferenc Pápa megfogta a kezét és azt mondta neki, hogy imádkozni fog a fiáért. Majd így szólt hozzá: „Nincs számodra lehetetlen.”

„Körülbelül három héttel később értettem meg, hogy ez mit jelentett” – folytatta a csodás élményekkel teli beszámolót az édesanya. Az orvosok ugyanis közölték vele, hogy a fia vizsgálati eredményei – a vártakkal szemben – nem mutatják a rák jelét, és a tünetei pedig határozott javulásnak indultak. 

Ferenc pápa csodatétele

Ferenc pápa: Köszönöm ennek a fiúnak a leckét, amelyet mindannyiunknak adott – Forrás Aleteia/Antoine Mekary

Paolo bizonyságtétele

Az audiencia végén a szentatya méltatta Paolo szabadságérzetét. Azt, hogy olyan bátran közel mert menni hozzá, és hogy olyan otthonosan viselkedett a közelében. Azt mondta, minden hívőnek éreznie kellene ezt a szabadságot, hogy közelebb kerüljön Istenhez, és ne féljen. „Köszönöm ennek a fiúnak a leckét, amelyet mindannyiunknak adott” – hangsúlyozta a pápa.

Majd hozzátette, hogy ez a kisfiú eszébe juttatta, amit Jézus mondott a gyermekek spontaneitásáról és szabadságáról: „Ti is, ha nem viselkedtek úgy, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába”– olvasható az Aleteia oldalán.

Elsa Morra

Paolo édesanyja:„Köszönöm a csodát! – Forrás: CBS News

Ferenc pápa kérése meghallgattatott

Zárásként Ferenc pápa Isten kegyelmét kérte a fogyatékos gyermekre: „Az Úr segítse őt a korlátozottságában, a növekedésében, mert ezt a szívéből jövő bizonyságtételt adta nekünk.”

Hetekkel később, az orvosi vizsgálatok tükrében az édesanya boldogsága határtalan volt. Elérzékenyülve kifejtette, ha újra lehetősége lenne beszélni a szentatyával, azt mondaná neki: „Köszönöm a csodát!”

Egy kisfiú ellopta a show-t Ferenc pápától

Iratkozzon fel hírlevelünkre