Egy kisfiú ellopta a show-t Ferenc pápától

Kedves közjáték zajlott Ferenc pápa és egy tízéves kisfiú között a szerdai audiencián. A gyermeknek végül helyet adtak az egyházfő mellett, kitartó ostroma jutalmául pedig kapott egy pápai pileólust.

Az értelmi fogyatékos, meglehetősen aktív és jókedvű fiú fekete tréningruhában, maszkkal az arcán lépett fel az emelvényre, Ferenc pápához a VI. Pál teremben tartott szerdai audiencia kezdetén. Mivel a biztonsági személyzet szerint a jelenléte nem jelentett veszélyt az egyházfő számára, nem állították meg, hagyták, hogy megérintse, már-már bolondozzon vele.

A kisfiú megfogta, majd megrázta Ferenc pápa kezét, miközben fel-alá ugrándozott. Amikor világossá vált, hogy még időzni szeretne a Szentatya közelében, Leonardo Sapienza érsek átadta neki a székét a pápa jobbján.

A pápai üzenet felolvasása közben a kisfiú, miután leült, lelkesen tapsolt, majd fel és le sétált az emelvényről, közben többször is az egyházfő fején lévő fehér pileólusra mutatott. Kitartásának jutalmaként kapott egy hasonló „fejfedő”, amit a közönség tapsa közepette nyújtottak át neki.

„Köszönöm azt a leckét, amit ez a fiú adott mindannyiunknak. Kérem Istent, hogy növekedése során segítsen neki korlátozottságában, mert amit tett, az szívből jött” – fogalmazott a kis „előadás” után Ferenc pápa.

Kiemelt képünkön: képkocka a Reuters videójából.

Forrás: Reuters

Iratkozzon fel hírlevelünkre