Feladata az LMBTQ-propaganda terjesztése a fiatalok körében

Az Európai Parlament LMBTQ jószolgálati nagykövete fiatalok százezreit tudja elérni az Instagramján keresztül azzal, hogy betekintést enged az életébe. Szabadidejében homoszexuális üzeneteket közvetítő mesekönyveket ír óvodásoknak, amit esetenként fel is olvas a kicsiknek. Az Európai Parlament társadalmi kapcsolattartója szerint az influencerre épülő stratégiájuk eredményes, mert meg tudják szólítani a kívánt célcsoportot.

2021 februárja óta van LMBTQ különmegbízottja az Európai Parlamentnek (EP) Riccardo Simonetti ismert német–olasz influencer személyében. A jószolgálati nagykövet, „Goodwill Ambassador” kitüntető cím, amelyre olyan embert kérnek fel, aki ismertségét felhasználva kiáll egy jó ügy mellett vagy egy globális probléma megoldása érdekében.

Az Instagram LMBTQ-sztárja több százezer követővel

Cosima Barón Fernández de Córdoba PR- és kommunikációs szakértő az EP müncheni kapcsolattartó irodája részéről vette fel a kapcsolatot a 28 éves fiatalember menedzserével. Az EP kapcsolattartó irodái minden országban igyekeznek jelen lenni, azzal a céllal, hogy kommunikációs hidat alkossanak az európai politika és a polgárok között.

„Az influencerekkel való munka az Európai Parlament kommunikációs stratégiájának része, egy új célcsoport kialakítása érdekében. Az összekötő irodában elsősorban azokat a fiatalokat szeretnénk elérni, akik már nem a hagyományos hírcsatornákat nézik. A hosszú távú kötelezettségvállalásokhoz az Európai Parlamentnek hiteles emberekre van szüksége, akik szenvedélyesen foglalkoznak azzal, amit csinálnak. Riccardo tökéletes partner ehhez. A csillogást és a divatot képviseli, és évek óta kampányol az LMBTQIA+ jogokért.

Instagram-profiljának körülbelül 300 000 feliratkozója van. A legtöbb Instagram-felhasználó 18 és 34 év közötti fiatal. Az EP stratégiája tehát kifizetődik.

Simonetti magával viszi követőit a mindennapjaiba. Betekintést enged a munkáiba, mint modell, moderátor vagy divat influencer, és beszámol európai politikai kérdésekről” – nyilatkozta az EP kapcsolattartó irodájának munkatársa.

Simonetti szerint Magyarországon „aggasztó a helyzet”

Az Európai Parlament LMBTQ jószolgálati nagykövete saját elmondása szerint novemberben hazánkba érkezik, mivel nálunk az LMBTQ-közösség tagjai számára „aggasztó” a helyzet.

Hollik István kereszténydemokrata politikus, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi médiában reagált a különös bejelentésre:

„A képeken éppen női ruhában mutogatja óvodásoknak a Raffi és a pink tütüje című könyvét. Elnézve a képeket és a könyvét, a különmegbízott nem a felnőttek nemi identitásának védelmével, sokkal inkább a gyermekek LMBTQ-nevelésével van elfoglalva.

Ez újabb bizonyíték arra, hogy az LMBTQ-lobbi igenis a gyermekeket akarja manipulálni koruknak nem megfelelő tartalommal és Brüsszelnek valójában a magyar gyermekvédelmi törvénnyel van baja!”

Riccardo egyik „mesekönyvét” felkarolta a McDonald’s is és a Happy Meal gyermekmenüjéhez ajándékozza Ausztriában, Németországban, Amerikában.

Az amerikai fiatalok közel fele az LMBTQ-közösség tagja

Egy a Newsweek által közölt tanulmány riasztó eredményeit szemlézte az Origo hírportál, amelyből kiderült, hogy az amerikai fiatalok körében óriási befolyással bír az LMBTQ-divat.
Idén már kimagasló arányú fiatal állította magáról, hogy transznemű vagy a saját neméhez vonzódik. „Az ezredfordulósok 30 százaléka, míg a fiatalabb Z generáció 40 százaléka állítja magáról, hogy az LMBTQ-közösség tagja.”

Ugyanakkor Magyarországon az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatása szerint sokkal reményteljesebb a helyzet. A magyar gyermekvédelmi törvényt a többség támogatja.

A megkérdezettek több mint 90 százaléka egyetért a pedofil bűncselekmények szigorúbb büntetésével, 60 százalékuk szerint pedig meg kell óvni a kiskorúakat a gender- és homoszexuális propagandától.

 

Kiemelt képünk forrása: Twitter/Riccardo Simonetti

Iratkozzon fel hírlevelünkre