Titokban toboroztak gyerekeket LMBTQ-klubokba

A szüleik tudta nélkül léphettek be a diákok olyan LMBTQ-klubokba, amiket aktivista tanárok hoztak létre. A tanárok megfigyelték a gyerekeket és barátaikat, ellenőrizték internetes kereséseiket és kihallgatták beszélgetéseiket.

Titkos LMBTQ-klubok

Az Egyesült Államokban egy gyűlésen , amit a kaliforniai tanárok egyesülete tartott, több felszólaló is konzervatív iskolaigazgatókat bírált, amiért megnehezítik a gender-ideológia terjesztését az iskolákban. Egymással pedig tippeket osztottak meg, hogyan lehet úgy LMBTQ-klubokat létrehozni, hogy arról a szülők ne szerezzenek tudomást – derült ki nemrég nyilvánosságra került anyagokból.

A felszólaló pedagógusok saját bevallásuk szerint a hatodik osztályos gyerekeket célozták meg. Őket személyesen is meghívtak LMBTQ-klubokba, ahol az aktivista tanárok elkezdték felügyelni a diákok Google-kereséseit, internetes tevékenységeit, és személyes beszélgetéseit. Eközben eltitkolták a gyerekek szülei elől, hogy kik vesznek részt a csoport gyűlésein.

A gyűlésen az egyesület néhány tagja arról adott tanácsot a többi tanárnak, hogy miként lehet létrehozni LMBTQ-klubokat és hogy hogyan lehet különösen megragadni a középiskolás korú gyermekek figyelmét. Egyikük arról is beszélt, mit kell tenni, ha a szülők tiltakoznak az ellen, hogy a 12 éves gyermekük egy LMBTQ-kluban legyen tag.

„Mivel hivatalosan nem létezünk, ezért nincs listánk a klubtagokról, nem vezetünk nyilvántartást. Sőt, nem is akarunk nyilvántartást vezetni, mert ha a szülők idegesen eljönnek hozzánk és kérdőre vonnak minket, akkor így mondhatjuk azt, hogy nem tudjuk ki jár a csoportba. Tudjátok, soha sem akarjuk, hogy egy gyerek bajba kerüljön amiatt, hogy eljön az LMBTQ gyűlésre”

– mondta a tanár.

A módszer

Egy másik középiskolai tanár, Kelly Baraki pedig arról beszélt, hogy miként változtatta meg az általa vezetett csoport nevét Gay Straight Alliance-ról (Melegek és heterók szövetsége) Equity club-ra (Egyenlőség klub). Később pedig You Be You-ra írták át, hogy távol tartsák a szülőket. Így a klub neve ugyanis nem utal egyértelműen arra, hogy egy LMBTQ-klubról van szó.

A két fent említett pedagógus még egy workshopot is vezetett a témában. Ennek címe az volt, „Hogyan működtetünk egy Gay Straight Alliance klubbot konzervatív közösségekben”. Baraki egy, a gyűlés után tartott workshopon arról számolt be hogyan környékezték meg a gyerekeket, akiket később meghívtak a csoportokba.

„Elkezdtük beazonosítani a gyerekeket, megfigyeltük, hogy mit csinálnak a Google-on, amikor éppen nem iskolai feladatokat végeztek. Valahányszor követtük a gyerekek Google Drive linkjeit, vagy bármi mást, akkor feljegyeztük azokat a dolgokat, amiket a csevegésben, e-mailben vagy bárhol máshol megosztanak egymással. Az iskolában hallott beszélgetéseket pedig arra használtuk fel, hogy személyesen hívjunk meg még több tanulót az LMBTQ csoportba”.

Az újonnan meghívott gyerekeket az alapján kezdték el megfigyelni, hogy kapcsolatban állnak-e régebbi klubtagokkal.

Megfigyelt gyerekek

Miután ezek a kijelentések, és az eltitkolt csoportokról szóló beismerések nyilvánosságra kerültek a Spreckels Union iskolakörzet egy nyilatkozatot adott ki, amiben tisztázták, hogy ezekben az LMBTQ-csoportokban nem a tankerület, hanem a tanári egyesület nevében oktattak a pedagógusok. A tankerület vezetése pedig nem hatalmazott fel senkit arra, hogy bármilyen formában kövesse a gyerekeket. Kijelentették azt is, hogy „a cikkben szereplő megjegyzések között sok riasztó és aggasztó volt, és ezek a megjegyzések semmilyen formában nem tükrözik a tankerület politikáját”.

Felfüggesztés és szigorú szabályok

Az említett You Be You nevű diákklubot felfüggesztették, és szigorúbb szabályozásokat vezettek be a tankerületben. Eszerint „minden jövőbeli diákklubnak be kell nyújtania egy vázlatot minden olyan tevékenységről és anyagról, amelyet oktatni akarnak a tanárok. A tanulók által aláírt jelenléti íveket meg kell őrizni, a szülőknek pedig engedélyezni kell a gyermekek számára a részvételt”.

A nyilatkozatban hozzátették, „minden olyan prezentációt vagy összejövetelt, amely kényes témákat érint, ezentúl az államilag jóváhagyott normáknak és tanterveknek megfelelően, a kerületi adminisztráció felügyelete alatt készítenek el. Az érzékeny témájú anyagokat pedig megosztjuk a szülőkkel mielőtt bemutatnánk a tanulóknak”.

Az állásfoglalás továbbá megtiltotta, hogy a diákok bármilyen online nem a tanulmányokkal kapcsolatos tevékenységét figyelemmel kísérjék a pedagógusok.

„Az érintett tanárokkal kapcsolatban megfelelő személyzeti lépéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy az ilyen esetek és megjegyzések ne ismétlődhessenek meg újra”

– áll a nyilatkozatban.

(V4NA)

Kiemelt kép forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre