Tárjátok ki a szíveteket!

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Tárjátok ki a szíveteket! címmel évről évre meghirdetett programsorozat célja „ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit a nélkülözőknek”.

A karácsonyig tartó időszakban több módon be lehet kapcsolódni az országos akcióba. Az 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet támogatni a rászoruló családokat. Online adományozni a www.karitasz.hu oldalon keresztül lehet, illetve banki átutalással is támogatható a segélyszervezet szegényekért végzett munkája.

Idén is elindul az Angyalbatyu ajándékgyűjtés, amelyben nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékot készíteni és leadni valamelyik gyűjtőponton.

Az ajándékokat az önkéntesek juttatják el a családokhoz karácsony előtt. A készítés módja és a gyűjtőpontok listája megtalálható a www.angyalbatyu.hu oldalon.

Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció egy héten keresztül hívja majd fel a figyelmet a szegény családok helyzetére, december 5. és 12. között. Több mint 200 településen gyújtanak gyertyát templomok előtt, adventi vásárokban, főtereken, közös gyertyagyújtásra, adományozásra kérve a járókelőket. Az egyhetes figyelemfelhívó program megnyitója Keszthelyen lesz december 5-én, vasárnap délután. A segélyszervezet december 5. és 12. között adománypontot működtet majd az újbudai adventi vásárban is.

Tárjátok ki a szíveteket! címmel egésznapos jótékonysági műsorfolyam lesz december 8-án a Katolikus Rádióban.

A szervezet önkéntesei számos helyen osztanak egész télen meleg ételt hajléktalanoknak és krízishelyzetben élőknek. Emellett szükség esetén kályhával és tüzelővel is támogatják a nehéz helyzetben lévőket.

A Katolikus Karitász hálózatában az egyházmegyei karitász központok és a plébániai karitász csoportok országszerte bekapcsolódnak a programba, így több mint 800 településre eljuthat a segítség – tették hozzá.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön a Katolikus Karitász új országos központja látható Budapesten az átadás napján, 2021. november 12-én. A Bartók Béla úti épületet 2019-ben adta át az állam az egyháznak, a felújítást 37 millió forinttal támogatta a kormány. MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre!