Jézus győzött a RaM Colosseumban

2021. november 15-én a keresztény könnyűzenei és dicsőítő előadók vendégszolgálatával kibővült Eucharist együttes – a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Miniszterelnökség által támogatott – Sacro Song Projekt és az Árpád-házi Szent Margit templom szervezésében és támogatásával hatalmas koncertet adott a RaM Colosseumban. A nézőtér ugyan nem telt meg zsúfolásig, de a jelenlévők odaadó lelkesedése feledtette az itt-ott üresen hagyott székek látványát. Barabás Bence, a házigazda Szent Margit templom káplánja kiemelte: a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nem érhet véget, folytatódik. Akik jelen voltak, valóban megtapasztalhatták a csodát: Jézus győzött!

Bizonyára sokan emlékszünk még a NEK margitszigeti, családi napjának záró koncertjére, ahol ugyanazok az előadók dicsőítették közösen Jézus Krisztust, akik a RaM Colosseum színpadát az este során benépesítették. Pontosabban majdnem ugyanazok, hiszen az előadók névsora kibővült Bolyki Balázzsal és fiainak, a B4/Before produkciójával, akik vitalitással töltötték meg aztán a közösen énekelt dicsőítő számokat is.

Tudjuk, hogy sajnos a koronavírus-járvány sokakat otthonmaradásra késztetett az előadók és a közönség soraiban is. Így történt, hogy Sillye Jenő szívhez szóló üzenetét fia, Sillye Gábor olvasta fel a jelenlévőknek. Ezt követően a veterán gitáros apostol Budapest, ünnepelj című énekét is kiválóan és méltón tolmácsolta édesapja nevében, aki egészségügyi óvatosságból végül nem lehetett jelen. Ugyanígy távolmaradásra késztette Ferenczi Györgyöt is a pandémia, így a fantasztikusan virtuóz herfli játékról is le kellett mondania a nagyérdeműnek. Bellák Miklós szólógitáros hasonlóképpen a négy fal közé szorult vissza.

Akik azonban együtt lehettek, közösen tapasztalhatták meg a dicsőítő dalok mögött meghúzódó természetfeletti erőt. Ehhez járult hozzá Zsuffa Tünde író bizonyságtétele, aki kisfia, Pepe nagyszerű történetét is megosztva Jézus győzelméről tett tanúságot.

És valóban: a dalok, a tanúságtételek, a látvány és minden arról beszélt, hogy Isten nem hagyta abba azt a kegyelmi munkát, amelyet sokan megtapasztaltak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején.

Több volt ez az este egy szimpla „ifjúsági koncertnél”, hiszen a színpadon álló előadók és énekesek mintegy félszáz gyermeket tudhatnak magukénak, akik közül a jelenlévők a ráadásban a színpadon közösen énekelték az este befejező dicsőítő dalát. Bízhatunk abban, hogy lesz folytatása annak a testvérek között megtapasztalható egységnek Jézus szeretetében, ami a kongresszus idején és az Eucharist&Friends novemberi, Szentháromság című koncertjén láthatóvá vált.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre