Az indexes pedofilmentegetés miatt elküldték a lapigazgatót – úgy két hetet késtek vele

Két hetes spéttel, de csak lett következménye az indexes pedofilmentegető műsornak, amellyel kapcsolatban Trombitás Kristóf is felemelte hangját a Vasárnapon, illetve ami miatt a CitizenGO is aláírásgyűjtő tiltakozásba kezdett.

Az LMBTQ-aktivista Lakatos Márk nevével fémjelzett indexes Konyhanyelv című műsorban – amely egyébként ezekben a percekben még elérhető a legnagyobb videómegosztó Index-csatornáján – Wahorn András szereplőként abbéli véleményének adott hangot, hogy egy nyolcéves kislány bugyijába nyúlkálni nem feltétlenül erőszak. (Erről bővebben itt olvashat.)

A 24.hu-nak az Index szerda délután megerősítette: Starcz Ákos vezérigazgató azonnali hatállyal felmentette posztjáról Várbíró Péter lapigazgatót, aki az audiovizuális tartalmakért is felelt kreatív producerként. Azt írják, a vezérigazgató a lapigazgató felmentésének okairól nem kívánt nyilatkozni, de azt mondta, hamarosan közleményben adnak tájékoztatást a döntés indokairól.

Az Index-üzemeltető Indamédia azonban a Kreatívnak azt válaszolta: „Az Index lapigazgatója a külső gyártású műsorok kreatív producereként jelezte a vezérigazgató felé, hogy vállalja a felelősséget az adás közzététele kapcsán elkövetett hibákért, és közös megegyezéssel távozott az Indextől”.

A felháborodást keltő műsorrész után az egyik szponzor, az Electrolux bejelentette, megvonja a támogatást, kivetette logóját a már publikált adásból.

Kiemelt kép forrása: Index