Trombitás Kristóf: Mégis minek rendezhették meg Pesten az MTV EMA-t?

Próbálok már pár napja rájönni, hogy nekünk mire is volt jó, hogy idehaza rendezhették meg az MTV EMA-t. Miért megfelelő húzás számunkra, hogy házhoz mehetünk a lóért. Miért kéne dicsőségnek felfogni, hogy ezt az izét, ezt a mutogatós valamit Budapesten intézték. Mitől kéne vajon azt gondolnom, hogy senkik, kevésbé senkik és néhány valóban tehetséges ember ottani téblábolásával nyehet Magyarország. Hogy ennek a rongyrázásnak, ami amúgy lehet szórakoztató, kár ezt tagadni, mitől lettünk többek?

pedofilok

Nem igazán értem. Még a jobboldalon is hallottam olyan hangokat, amelyek felemelték a cuccot, miszerint mennyire jó meg frankó. Micsoda? Amikor az arcunk elé tartják – nyilván ez is ilyen kognitív disszonancia –, hogy mi mennyire elmaradottak és diktatórikusak vagyunk? Ebben mi a pláne, a plusz, a megőrzendő?

Ezen a díjátadón ugyanis a világon semmi sem történt azon kívül, hogy a kétségkívül remek Ed Sheeran is élőben lépett fel Magyarországon, a legutóbbi Sziget után másodjára. Hurrá! Ezen túl még undorító grasszálást, erőltetett jópofizást és direkt provokációt láttunk az LMBTQ-lobbitól. Mennyire üdvös meg hasznos, nem?

Díjat kaphatott valami rohadt nagy szabadságharcos, amit újfent lehet promózni nyugaton. Volt valami gyerekkorában átoperált entitás is, talán az is kapott díjat. Vagy csak fellépett? Mindegy. Aki akart, smárolhatott a színpadon, nyilván ugyanazon neműeknél ez dupla pontot ér. Meg páran még direktebb állásfoglalást is tehettek.

És akkor megint: miért is jó ez nekünk? Miért kell hozzájárulni a mutogatásukhoz? Hiszen többek között pont azért nem indulunk már az Eurovízión sem, mert a nevetségessége mellett pontosan az ilyen ideológiák élharcosává lett a fesztivál. Erre mi lehetőséget, helyszínt és támogatást biztosítunk ennek a cirkusznak? Mi van?

Teljesen fölösleges, hogy elméleti jó pontokat szerezzünk azoknál, akik szívből gyűlölnek minket és az elpusztításunkon ügyködnek. Tisztelettel kérem, a jövőben mellőzzük ezeknek az izéknek a vendégül látását. Idősebb barátaim mesélték, hogy elvileg az MTV valamikor régen tényleg a zenéről szólt. Még azelőtt, hogy a Nirvanát is cenzúrázták volna. Meg azelőtt, hogy világnézetileg kissé motivált valóságshow-k vették át az uralmat és néha-néha tényleg lemegy egy-két klip is.

Erre nekünk semmi szükségünk. Tartsuk a falakon kívül ezt a propagandát.

Iratkozzon fel hírlevelünkre