Krízisvonalat a kismamáknak!

Máthé Zsuzsa történész, családanya férjével, Ókovács Szilveszterrel két fiút és két lányt nevel. Közéleti szereplést saját gyermekei és a felnövekvő generáció jövője iránt érzett felelősségtudatának cselekvő szeretetben való kifejezése miatt vállalt. Keresztény értelmiségiként Máthé Zsuzsa különösen szívén viseli az élet védelmét, ezért kezdeményezte a döntéshozóknál a krízishelyzetben lévő kismamák támogatását is.

A Szent István Intézet örömmel támogatja kommunikációs vezetőjének, Máthé Zsuzsának javaslatát, aki azt kezdeményezi, hogy a krízishelyzetben lévő várandós nők számára kínáljon a társadalom intézményes formában is segítséget.

– Miért dolgozik a Szent István Intézetnél?

– Minden munkám során, újságíróként, bloggerként, a családügy területén dolgozva, és most, a kereszténydemokrata értékrendet népszerűsítő Szent István Intézet kommunikációs vezetőjeként is az élet tisztelete és szeretete, a családok védelme, megerősítése motivál.

Sok támadás, különös befolyás éri a gyerekeinket és családi közösségeinket ma, ezzel szemben felemelni a szavunkat és kifejteni keresztény emberként álláspontunkat, megfogalmazni előremutató javaslatainkat szerintem nekünk, mai értelmiségi szülőknek egyszerűen nem megkerülhető feladatunk.

Máthé Zsuzsa: Minden munkámban az élet tisztelete és szeretete, a családok védelme, megerősítése motivál

– Hol tart a kismamakrízisvonal-kezdeményezésük? Mellé állt-e már valaki a Veletek, az első pillanattól projektnek, van esély a megvalósulására?


– A szívemnek nagyon kedves a krízisben lévő kismamák és kisbabák védelme érdekében tett javaslatunk. Meggyőződésem, hogy ahol nem jókor kopogtat a baba, ott nem hagyhatja magára a közösség a bajban lévőket, erkölcsi kötelességünk – világnézettől függetlenül – segítő kezet nyújtani annak az édesanyának, aki várandóssága kapcsán krízishelyzetbe kerül.

Egy éjjel-nappal hívható telefonszolgálat létrehozása és annak már a várandós teszten való megjelentetése esélyt adna arra, hogy egy kismama válsághelyzete megoldódhasson és kisbabájára is igent merjen mondani.

A www.szentistvanintezet.hu oldalon kezdtünk e kezdeményezés kapcsán aláírásgyűjtésbe, sokan kifejezték már támogatásukat, és bízunk abban, hogy a politikai döntéshozók, valamint a teszteket gyártó és forgalmazó cégek és persze a híreket vivő média is érdemesnek találja javaslatunkat a támogatásra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre