Átadták a bujáki katolikus templom felújított mellékoltárát

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a liturgia után mondott beszédében kiemelte, hogy csak Nógrádban több mint száz templomot újítottak, illetve újítanak fel.

Az államtitkár beszélt arról, hogy Szent Márton is segítette a szegényeket, akik között – mint mondta – vannak fizikailag, anyagilag, de lelkileg szegények is.

A segítség több módját kell megtalálni – mondta Soltész Miklós, hangsúlyozva, hogy a kormány munkát biztosít a megélhetéshez.

Szólt arról is, hogy a templomok megújításával a kereszténység értékeit, tanítását adják tovább.

Résztvevők a Nógrád megyei Buják község római katolikus temploma mellékoltárának átadása alkalmából tartott misén 2021. november 11-én. MTI/Komka Péter

Becsó Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő felidézte, hogy 2017-ben Salgótarjánban írták alá a Modern városok programjáról szóló megállapodást. A program részeként sikerült elérni, hogy sok templom, egyházi közösségi tér is megújuljon, nemcsak a megyeszékhelyen, hanem a kis falvakban, így a Salgótarjántól 60 kilométerre lévő Bujákon is.

A barokk stílusú templom 1754-ben épült, helyreállítása 2009-ben kezdődött el. Elkészült azóta a külső rekonstrukció, az energetikai korszerűsítés, és megújult a templom teljes belső tere is.

Marti József esperes plébános és Borbély Gábor polgármester köszönetet mondott a többéves munkákért az ünnepi szentmisén is részt vevő Becsó Zsolt és Becsó Károly (Fidesz) országgyűlési képviselőknek, Skuczi Nándornak, a megyei közgyűlés elnökének, a kormánynak, Lencsés Zsolt festő-, Párkányi Raab Péter szobrászművésznek, valamint a bujáki embereknek és vállalkozóknak.

 

(MTI)

Katolikus közösségi ház épült Telkin

 

Soltész: A kétezeréves keresztény tanítás túlélte az ókori keresztényüldözést és a szovjet kommunista rendszert is

 

A premontreiek továbbra is számíthatnak a kormányra

Kiemelt képünkön Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Nógrád megyei Buják község római katolikus temploma mellékoltárának átadásán 2021. november 11-én. MTI/Komka Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre