Orbán: ha a baloldal nyer, piaci szintre emelik a rezsit

A baloldal világosan fogalmazott, ha ők nyernek, piaci szintre emelik az áram és a gáz árát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő azt mondta, a baloldal álláspontja világos: ha a piacon nőnek az árak, az emberek is fizessenek többet. A nemzeti kormány a családok, a nyugdíjasok érdekében rögzítette az árakat a háztartások számára. Hiába nőtt az elmúlt néhány hónapban kétszeresére, háromszorosára az áram és a gáz ára Európában, Magyarországon a háztartásokban nem megy föl a rezsi. Amíg a nemzeti kormány irányítja az országot, ez így lesz – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormányfő „bolond dolognak” nevezte, hogy Brüsszel, miközben emelkednek az árak, egy olyan klímavédelemnek nevezett kezdeményezéssel áll elő, amely tovább növeli az árakat. A kormányoknak van mozgástere, lehet úgy is klímát védeni, hogy ennek költségét a szennyező, klímaromboló cégekkel fizettetjük meg, nem az emberekkel – szögezte le Orbán Viktor.

A műsorban Orbán Viktor a koronavírussal kapcsolatban kijelentette: semmilyen védelmi intézkedés nem óv meg a fertőzéstől, csak az oltás. A kormányfő azt mondta, a delta variáns gyorsabban terjed és súlyosabb megbetegedést okoz. Az oltottak nincsenek veszélyben, az oltatlanok életveszélyben vannak. Aki nincs beoltva, annak nemcsak arra kell számítania, hogy megtalálja a vírus, hanem arra is, hogy súlyos állapotba fog kerülni, nagy valószínűséggel kórházba – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki mindenkit arra kér, oltassa be magát.

Orbán Viktor azt mondta: amíg mindenki nincs beoltva, ez a vírus újra fertőzni fog; a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, az oltatlanok kockázata tízszer nagyobb.

(MTI)

Kiemelt kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre