Mi lesz így az igazi bűnözőkkel?

Míg a brit rendőrség egykor azzal próbálta erősíteni a közbiztonságba vetett hitet, hogy rendőröket állított az utcára, most arra fókuszál, hogy kiálljon a proggresszív mozgalmak és az LMBTQ+ propaganda mellett.

Tudta, hogy nemrég volt az #AceWeek? Tudja egyáltalán a kedves olvasó, hogy ez valójában miről is szól? Ha eddig nem tudta, a Police Service NI LGBT+ Network, az Észak-Írországban működő LMBTQ+ közösség tagjait segítő rendőrségi szervezet segít abban, hogy megtudhassuk – írja jegyzetében Frank Füredi szociológus-publicista.

Az említett rendőri szervezet Twitteren tett bejegyzésében a következő olvasható: az #AceWeek, vagyis az Aszexualitás Tudatosság Hete az aszexuális identitásra igyekezett felhívni a figyelmet. Segítendő az aszexuális embereket abban, hogy jobban elfogadják magukat és megtalálják helyüket a társadalomban. Megtudhattuk azt is: az aszexualitásra való figyelemfelhívás hetén túl október végén volt még egy „ünnep”: október 26-án az interszexuális tudatosság világnapjáé. Ezt egyébként a rendőri poszt egyik „segítő” hozzászólásából tudhatjuk meg, ahogyan azt is, hogy az interszexualitásról való tájékoztatás és oktatás folyamatos küzdelem a megértés hiánya és az előítéletek ellen.

Frank Füredi felhívja a figyelmet arra, hogy a posztoló Diana James a brit rendőrségen belüli új szemlélet egyik megtestesítője. Twitter-profiljából azt is megtudhatjuk, hogy a fentebb említett LMBTQ-támogató rendőrségi szervezet tagja és a Westminsterben működő LGBT+ fórum rendőrségi összekötője. Merthogy a szigetországban már ilyenek is léteznek.

Milyen stratégiát kínálhatnak ezek a szervezetek a világnak?

Az LMBTQ+ hálózatok egyik feladata, úgy tűnik, az, hogy folyamatosan emlékeztesse az embereket a közösségi médiában az egyre szaporodó „figyelemfelkeltő napokra”. „Hiszen könnyű elfelejteni, mi mindenre kellene emlékezni” – jegyezte meg írásában a szociológus-publicista, példaként felhozva a rendőrség által propagált nemzetközi névmásnapot is, amely segít mindenkit megtanítani a névmások tisztelettudóbb és befogadóbb használatára…

Frank Füredi felhívta a figyelmet arra: az „új tudatra” ébredt rendőrség nem áll meg a tweetelésnél, minden lehetőséget igyekszik megragadni a nagyobb látványosság érdekében. A Daily Mail egy augusztusban megjelent cikkére hivatkozva rámutat arra, hogy Angliában ma szivárványszínű rendőrautók kommunikálják, milyen nagy jelentőséget tulajdonít a rendőrség az LMBTQ+ kultúra népszerűsítésének. Ebben a szellemben már olyan rendőrökkel is találkozhatnak a járókelők az utcán, akik szivárványszínű cipőfűzőt vagy vállapot viselnek. 

A rendőrséget is elérő új „woke” mozgalom megnyilvánulásának lehettünk tanúi akkor is, amikor a Black Lives Matter demonstrációi során számos rendőrt láthattunk térdre ereszkedni. Paradox módon cselekedeteik után többeknek kellett elmenekülniük az ellenük forduló erőszakos tüntetők elől. Frank Füredi szerint a rendőrség számos tagja felnagyítja a „védett kisebbségekkel” szembeni fenyegetést és a gyűlölet-bűnözés elterjedésének egyik okát látja benne.

A szivárványos rendőrautók jelenlét is ezzel magyarázzák. Julie Cooke, a brit Országos Rendőri Vezetői Tanács LMBTQ+ vezetője szerint amikor a közvélemény azt látja, hogy ilyen autók járják az utcákat, bátorítást adnak ahhoz, hogy a polgárok jelentsék a faji, az etnikai, a vallási vagy a nemi identitásbeli hovatartozás-ellenes bűncselekményeket a rendőrségnek.

Mi lesz a valódi bűnözőkkel?

A brit rendőrség gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos rögeszméje valójában mintha hátráltatná a valódi bűncselekményekkel kapcsolatos, sokkal komolyabb feladatok elvégzését. Ezt a nézőpontot hangsúlyozta a közelmúltban Stephen Watson manchesteri rendőrfőkapitány is, aki szerint a rendőrségnek inkább a bűnözők letartóztatására kellene koncentrálnia, nem pedig a „közös ügyre” ébresztő akciókra, mint amilyen például a sokszínű LMBTQ-zászló kihelyezése. A rendőrfőkapitány meglátása szerint a közvéleménynek kezd elege lenni a rendőrség effajta „szolgálataiból”, jobban szeretik, ha egész egyszerűen csak elkapják a bűnözőket.

Frank Füredi cikkében  sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ma a brit rendőrség feladatai közt nem prioritás a közösségeket érintő valódi bűncselekmények visszaszorítása. Hozzátette, hogy ez az újfajta orientáció azt mutatja, sokkal könnyebb tweetelni a különböző „tudatosság napokról”, mint elkapni a valódi bűnözőket. Ami ennél is aggasztóbb viszont, hogy a rendőrség egy része teljesen magába szívta az új „woke” ideológiát, hiszen sokan közülük valóban úgy gondolják, hogy az aszexuális közösség szükségleteire való felhívás fontosabb, mint a betörők és tolvajok elfogása – jegyzi meg Frank Füredi.

Forrás: RT

LMBTQ-járőrautókkal üldözik a bűnt a rendőrök

Kiemelt képünk forrása: Twitter/Northumbria Police LGBT+

Iratkozzon fel hírlevelünkre