Özönlenek a migránsok

Péntektől vasárnapig 1246 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 537, szombaton 378, vasárnap 331 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak két határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén – az idei évben az eddigi legtöbb – 2865 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

A megelőző héten – október 18-tól 24-ig – a feltartóztatottak száma 2572 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak hét határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 32 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön a Magyar Honvédség katonái határőrizeti feladatot látnak el Röszkénél 2019. június 1-jén. MTI/Rosta Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre