Erdészek és vadászok zarándoklatát tartják Mátraverebély-Szentkúton

Az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút rendezik meg szombaton Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlével - tájékoztatta az MTI-t a kegyhely sajtófőnöke.

A Szent Hubertus búcsú mindig az év utolsó zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton, amelynek különlegessége, hogy egy dámbika terítéke is díszíti a templomot, kiemelve a rendezvény egyediségét – mondta Kerekes-Dancsok Regina, hozzátéve: a szervezők idén is abban bíznak, hogy „Szent Hubertus eléjük vezeti a vadat”. (Szent Hubertus a vadászok, erdészek, lövészcéhek védőszentje.)

A trófeabemutató a szakmai közönségnek reggel 10 órakor kezdődik, 11 órától pedig a Szent Hubertus-mise lesz. A sajtófőnök közölte: a rendezvény elsősorban vadászoknak szól, de délutántól a szervezők szívesen fogadnak minden érdeklődőt.

Idén egy különleges, virtuális vadászatot is rendeznek a helyszínen felállított sátorb0an, illetve a vadászterületeken történő gazdálkodást segítő informatikai rendszert is bemutatják. A Szent Hubertus búcsú a 16., és egyben idei utolsó búcsú lesz a Nógrád megyei nemzeti kegyhelyen.

(MTI)

Kiemelt kép forrása: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre