Istennek, igényesen, veled

Október 16-án a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán megtartották az alkalmassági vizsgákat a hazánkban első alkalommal elinduló keresztény könnyűzenei felnőttképzésre. Az eredetileg 16 helyre 31 fő jelentkezett. A jelentkezők alkalmasságát látva az intézmény rektora kitágította a képzés létszámi keretét, így végül hoszonhárman kezdhetik meg tanulmányaikat az 1700 órás Egyházzenész, kántor-gitáros felnőttképzés keretében.

Az alkalmassági vizsgát végző tanárok és a jelentkezők egyaránt izgultak október 16-án. A tanárok a leendő hallgatókért, a jelentkezők pedig azért, hogy képesek legyenek megmutatni az Isten dicsőítésében megnyilvánuló legszemélyesebb kapcsolatukat és zenei felkészültségüket. Az érkezők énekesi, hangszerismereti és szolfézs tudásukról adtak számot.

Az Emmi, a Kovács K. Zoltán Alapítvány és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola által létrejött keresztény könnyűzenei oktatás a hagyományos egyházzenére és az egyházi könnyűzenére egyaránt kiterjedő képzést nyújt olyan felkészült tanárokkal, mint Hegyi Barnabás, a Mátyás-templom karnagya, Gável Gellért Szendrey-Karper László díjas gitárművész és tanár, Bolyki Balázs gospelénekes, Tircsi Zsuzsa szolfézstanár, Horváth Gergely, Mező Misi, Szabó Balázs és más meghívott neves előadók.

A képzésről az alkalmassági vizsgán megfeleltek a héten értesítést kaptak. November első hétvégéjén pedig meg is kezdik tanulmányaikat, hogy zenei szolgálatukat Istennek igényesen végezhessék.

 

Kiemelt képünk forrása: Gável András 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!