Európai Polgár kitüntetést kapott a magyar szerzetesnővér, aki egy kólagyártó multinál kezdte pályafutását

Idén Baritz Laura Sarolta Domonkos-rendi szerzetesnővér vehette át az Európai Polgár díjat. Közel háromszáz jelölt közül választotta ki a bírálóbizottság a magyar szerzetesnővért. A rangos elismerést 2008 óta az Európai Parlament ítéli oda.

Baritz Laura Sarolta pályája elején egy üdítőital-gyártó világvállalat kereskedelemfejlesztési menedzsere volt. Édesanyja halála után belépett a Domonkos-rendbe. Közgazdasági ismereteit, tanulmányait folytatta.

Azóta egy emberközpontú gazdaságért és egy fenntartható fejlődésért fáradozik elméletben és gyakorlatban.

Baritz Laura Sarolta Domonkos-rendi szerzetesnővér és Hölvényi György Európa parlamenti képviselő (Fotó: Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu)

Számos tudományos publikáció szerzője, a következő generációt a környezettudatos gazdaság létrehozására oktatja. Tanít a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemen is.

Baritz Laura Sarolta nővér tagja a Fenntartható Fejlődés Tanácsának is.

Továbbá a KETEG posztgraduális esti gazdasági képzés alapítója. A Keteg Oikonomia Intézet Alapítvány létrehozója, amely konferenciák, rendezvények, könyvkiadások szervezésével támogatja meg a KETEG képzést. A KETEG-projekt 2017-ben pápai elismeréssel első helyezést ért el a vatikáni Ratzinger Alapítvány és a madridi Francesco de Vittoria Egyetem által hirdetett pályázatán.

A képre kattintva galéria nyílik!

Szakmai tudása, eltökéltsége, közösségépítő személyisége révén a szerzetesnővért Hölvényi György európai parlamenti képviselő terjesztette fel a kitüntetésre, melyet Baritz Laura Sarolt idén megkapott. A díjat október 22-én adták át az budapesti Európa Pontban.

Forrás: Meszleny Zita

 

Rajtunk múlik, hogy a járvány után hogyan megyünk tovább – Baritz Sarolta Laura nővér a Vasárnapnak

Megújulás a szeretetben

Legyünk a Föld őrei

Kiemelt képünk forrása Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre