„Ennek a társaságnak egyáltalán nem kellene megemlékeznie a forradalomról”

Aljas provokáció, hogy az ellenzék a 2006-os rendőrterror egyik helyszínén, az Astoriánál tervezett október 23-ai megemlékezést, de úgy látszik, észhez tértek, mert áthelyezték a rendezvényt a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződéséhez - mondta a Civil Összefogás Fórum alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ugyanakkor ennek a „társaságnak” – amelyben helyet kap Dobrev Klára, akinek a nagyapja asszisztált az ’56 utáni megtorláshoz és Gyurcsány Ferenc, akinek a nevéhez fűződik a 2006-os rendőrterror – egyáltalán nem kellene megemlékeznie a forradalomról egy rosszul sikerült előválasztás után  – közölte Csizmadia László.

A Békemenet tiszteleg ’56 mártírjai és a 2006-os gyurcsányi rendőrterror áldozatai előtt, illetve üzen Brüsszelnek is, hogy megvédik a szuverenitást, a szólásszabadságot és a kormányt a támadásoktól

– mondta. Hangsúlyozta, hogy a Békemenet a „Soha többé” feliratú molinó mögött vonul fel. Ezzel arra akarnak biztatni minden magyart: gondolják át, hogy miközben a kormány 12 éve nyugodt életet biztosít számukra, egy bolsevik, ultraliberális, Soros által támogatott társaság tör a hatalomra, amely újrakezdené Magyarország kirablását – fogalmazott Csizmadia László.

Arról is beszámolt, hogy belföldről és külföldről egyaránt támadás érte a CÖF-CÖKA honlapját és hírportálját, ez azonban nem tudja megakadályozni a Békemenet sikeres megszervezését. 

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője emlékeztetett arra, hogy a Békemenetet már hetekkel ezelőtt bejelentették, ezért szerinte a baloldal felelőtlen, amikor olyan eseményeket szervez, amelyek lehetőséget adhatnak a két tábor találkozására. Ötvenhat szellemi örökösei a Békemeneten vesznek részt, miközben az elnyomók szellemi örökösei, a gyurcsányi baloldal megpróbál ellendemonstrációt tartani – tette hozzá. Értetlenül állnak a kommunista szellemű elnyomók provokációja láttán – mondta a szóvivő.

Ifj. Lomnici Zoltán telefonon nyilatkozva az MTI-nek azt hangsúlyozta:

a Gyurcsány és Márki-Zay vezette baloldal október 23-ai Békemenettel kapcsolatos „provokációja” egyértelműen azt mutatja, hogy a baloldal – ahogy 1956 őszén, 2006 őszén – „most is fél a békés, nemzeti érzelmű tömegtől”.

Minden létező eszközzel – akár egy tüntetés Békemenetre történő rászervezésével, akár a sajtón keresztüli megfélemlítéssel, elbizonytalanítással -, megpróbálják megakadályozni, „hogy ismét százezrek vonuljanak a budapesti utcákon a nemzeti kormány politikája melletti kiállásképp” – mondta. „Üzenetünk egyértelmű: mi erősek vagyunk és egységesek, ők pedig megosztottak és gyengék” – jelentette ki a CÖF-CÖKA szóvivője.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Csizmadia László, a a Civil Összefogás Fórum elnöke látható a CÖF-CÖKA budapesti sajtótájékoztatóján 2021. január 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre