Az őszödi beszédet mentegető Márki-Zay nem jobboldali

Márky-Zay Péter nyerte az előválasztást, így ő lesz 2022-ben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. A baloldali összefogás jelenleg azon munkálkodik, hogy minél több potenciális Fidesz-szavazóval elhitesse, hogy Márki-Zay Péter jobboldali, hiszen ők maguk is beismerték, Magyarországon nincs baloldali többség. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető politikai elemzője, valamint Rákay Philip médiaszereplő videóban beszéltek arról, miért nem nevezhető Márki-Zay jobboldali politikusnak.

Deák Dániel a Hír Tv-nek adott interjúban, Rákay Philip pedig saját Faceboo-oldalán beszélt arról, mi lehet Márki-Zay szerepe az ellenzéki összefogásban, illetve, hogy miért akarja a baloldal mindenképp elhitetni velünk, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester jobboldali. Mindkét jobboldali közszereplő kiemelte, hogy az a politikus, aki Gyurcsány Ferenc mellett kampányol, és a botrányosan leváltott miniszterelnök tetteit mentegeti, az nem nevezhető jobboldalinak. Márki-Zay pedig több ízben is felszólalt Gyurcsány mellett.

Erre egyik példának Deák és Rákay is Gyurcsány Ferenc elhíresült őszödi beszédét hozta fel, amelyről Márki-Zay azt mondta: „nagyon határozott, kendőzetlenül őszinte beszéd.” Az ezt követő időszakról pedig, amikor a rendőrök gumilövedékkel és könnygázzal lőttek a tömegbe, úgy vélekedik: „Magyarország ekkor egy demokratikus, európai jogállam volt.”

Rákay Philip videójában láthatunk egy bevágást, amelyben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt állítja, készséggel elhiszi Gyurcsánynak, hogy mindig a korrupció ellen küzdött, valamint Gyurcsány Ferencet nagyon okos embernek tartja, aki nélkül elképzelhetetlen lenne az ellenzéki összefogás.

Deák Dániel felveti Márki-Zay Amerikában és Kanadában töltött, egyelőre meglehetősen ködös éveit is, amelyekről szerinte még sok titok kerül napvilágra a közeli jövőben.

Az mindkét jobboldali közszereplő számára egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter a Soros-hálózat egyik szereplője.

Deák szerint erre bizonyíték az említett titokzatos ötéves amerikai időszak is, valamint Márki-Zay sűrű látogatásai a francia nagykövetségen, ahol – mint mondta – valószínűleg nemzetközi utasításokkal látják el. Rákay Philip a 99 Mozgalom nevű szervezetet emeli ki, ahová titokzatos külföldi pénzek érkeznek, majd csorogtak át kezdetben Karácsony Gergely, visszalépése óta pedig Márki-Zay kampányára.

 

Tulajdonképp tehát mindegy is, hogy az ellenzék jelöltje Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter, hiszen mindkettőjükön keresztül a 99 Mozgalom finanszírozójának akarata érvényesül, véli Rákay Philip. Nem kell sokat kombinálni, hogy rájöjjünk, hogy ez a személy maga Soros György.

Deák Dániel beszél az ellenzéki megújulásról is, ami csak papíron történt meg, mert valójában ugyanazok az emberek igazgatják továbbra is a szálakat. Márki-Zay Pétert ugyan szeretnék feltüntetni új, ártatlan szereplőként, de ne felejtsük el, hogy már 2018-ban baloldali támogatással lett polgármester.

Gyurcsány Ferenc azonban nem osztott lapokat a frissen megválasztott miniszterelnök-jelöltnek, ugyanis az ellenzéki összefogásról, mint hat párt szövetségéről beszél, amelyben nincs benne Márki-Zay Mindenki Magyarországa Mozgalma. Ez azt is jelenti, hogy a listás szavazáson sem terveznek helyet szorítani nekik – szögezi le Deák Dániel.

Tehát, ha nyer is az ellenzék a 2022-es választáson, Márki-Zay a parlamentben magára marad. Azt pedig Gyurcsány is nagyon jól tudja, hogy a miniszterelnököt nem a nép, hanem a parlamenti többség választja, amelyre ellenzéki győzelem esetén a DK-nak van a legnagyobb esélye.

Végezetül Rákay Philip figyelmeztet: a jobboldali, konzervatív magyar embereknek most az a legfőbb dolga, hogy – szokás szerint – ne dőljenek be a baloldal hazugságainak, és figyelmeztessék jobboldali ismerőseit, hogy Márki-Zay Péter nem az ő érdekeiket fogja képviselni.

Kiemelt képünk forrása: MTI/ Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre