A bohócnak főszerepet szánnak

No, hát csak eljutottunk a végkifejletig. Legalábbis egy bizonyos időszakot lezáró végkifejletig. Karácsony képes volt arra a bravúrra, hogy 25 százalékkal jobban szerepelve, mint Márki-Zay, utóbbi javára lépjen vissza.

Attól azonban mindenkit óva intenék, hogy azt képzelje, itt független, egymásnak is ellentmondó politikai tényezők vitája zajlik.

Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely sajtótájékoztatója. Forrás: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Karácsony Gergelynek egyszerűen sikerült annyira leamortizálnia magát és hiteltelenné válnia, hogy az már Gyurcsánynak is sok lehetett. Kellett egy csel, amivel persze másodjára is beáldozza Karácsonyt – aki ezt harmadszorra is vállalná –, de így egy neki még inkább kiszolgáltatott bábot kaphat. És ebben a forgatókönyvben mindegy is, hogy Karácsony maga alá is csinált vagy csak tette a szokásosat: hallgatott Gyurcsányra.

Az a helyzet, hogy immár Karácsony egyáltalán nem az, mint akár csak 2019-ben volt.

Igaz ugyan, hogy Márki-Zaynak egészen pontosan nulla, azaz 0 embere lesz a parlamentben, ezért Gyurcsánynak még nagyobb főnyeremény, mint Karácsony, de Kandeláber Peti közben egy nárcisztikus holdkóros is, aki meggyőződéssel elhiszi magáról, hogy vátesz. Reméljük, ez számos veszélyt rejteget számukra.

Ennek bizonyítására nézzünk is Márki-Zaytól két jellemző idézetet:

Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán kívül.

Micsoda államférfi! Milyen nyugodt, keresztényi erő!

Szeretném megőrizni a kereszténységet, de a menekültekkel emberségesen kell bánni, akár bekopognak, akár az Európai Unió szeretné, hogy beengedjék őket, Magyarország érdekétől függetlenül.

Jé, Márki-Zay ugyanazt állítja a kötelező betelepítési kvótáról, mint bárki más a baloldalon: mindegy, hogy Magyarország mit szeretne, ha az unió úgy dönt, jöjjenek csak olyanok, akiket mi nem szeretnénk itt látni.
Nehéz a holdkórosok dolga, ha folyamatosan igazodni akarnak a balos agendához is.

És milyen szép elképzelni a DK-s munkásőrnyugdíjasokat, akik leszavaznak egy általuk is futóbolondnak tartott jelöltre.

Össze kell ezt még hangolni, Feri!

 

Kiemelt képünk forrása: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre