Felszámoltak egy iszlamista terrorcsoportot


Hirdetés

A tájékoztatás szerint a terrorszervezet nyolc tagját őrizetbe vették. Az FSZB közölte, hogy a gyanúsítottak az egész világra kiterjedő kalifátus létrehozását, a világi intézmények lerombolását és a hatalom erőszakos megdöntését célzó ideológiájuk alapján „alkotmányellenes tevékenységet” folytattak.
Az őrizetbe vett iszlamistáktól tiltott propagandaanyagokat foglaltak le. Az FSZB nem közölte, hogy az elfogást mikor hajtotta végre.

A magát erőszakmentesnek valló, az egykori Szovjetunió területén aktív, és a muszlim teokratikus állam megteremtésére törekvő Hizb ut-Tahrír al-Iszlamit (az Iszlám Felszabadítás Pártját) Oroszországban 2003 óta terrorszervezetként tartják számon és máshol is betiltották, de például Ukrajnában szabadon működhet.

Terrorista sejtek világszerte

Legutóbb egy orosz egyetemen történt lövöldözés, melynek halálos áldozatai is voltak, míg korábban a párizsi terrortámadások elkövetőinek pere kezdődött meg. Sokan otthonukat kell elhagyniuk a terror elől menekülve. Így történt azzal a két nigériai fiatallal is, akik a Hungary Helps Program ösztöndíjasaiként tanulhatnak Magyarországon a következő négy évben. Emlékezetes, szeptember végén terrorista nézeteket népszerűsítő, magyarországi születésű tartóztattak le. 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Unsplash

'Fel a tetejéhez' gomb