Kenya sem kér az LMBTQ-propagandából

A filmben szereplő férfi páros vallomássorozata egyértelmű homoszexuális propaganda – olvasható a KFCB honlapján. Christopher Wambua, a hatóság vezérigazgatója a kapcsolódó sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a film sérti a kenyai alkotmány 45. cikkelyét,

„amely a társadalom alapvető egységeként a családot, a házasságot pedig két ellentétes nemű személy között ismeri el”.

Azt is hozzátette, hogy a büntető törvénykönyv idevonatkozó paragrafusa tiltja a homoszexualitást, így minden olyan film vagy sugárzott tartalom, amely látszólag legalizálja, támogatja a cselekményt, ellentétes a törvénnyel. Továbbá elfogadhatatlannak és megalázónak tartja a kereszténységre nézve, hogy két férfi az Atya, Fiú és Szentlélek nevére hivatkozva szeretne egyházi házasságot kötni.

Wambua megjegyezte: a felnőtteknek joguk van ahhoz, hogy eldöntsék, a törvény adta lehetőségeken belül milyen filmeket néznek, azonban az I am Samuel című filmhez hasonló tartalom kárt tehet a gyerekek egészséges testi-lelki fejlődésében.

„A dokumentumfilm üzenete ellentmond alkotmányuknak, kultúránknak, értékeinknek és normáinknak” – tette hozzá Christopher Wambua, aki felszólította a szülőket és mindenkit, aki gyermeket nevel arra, hogy legyenek éberek, figyeljék, mit néznek gyermekeik a televízióban vagy más műsorszóró csatornákon.

Forrás: Kfcb.go.ke

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com

'Fel a tetejéhez' gomb