Daniel Craig nem szeretné, ha női James Bond lenne az utóda

A héten mutatják be Magyarországon a legfrissebb James Bond-filmet „Nincs idő meghalni” címmel. Daniel Craig ez alkalommal ötödször, és egyben utoljára bújik a brit titkosügynök bőrébe.

Azzal kapcsolatban, hogy ki lehet a következő James Bond, továbbra is mennek a találgatások, azonban a jelöltek között felmerült egy színesbőrű hölgy, Lashana Lynch neve is, aki a Nincs idő meghalni-ban már fel is bukkan Craig mellett.

A kíváncsi újságírók Daniel Craiget is megkörnyékezték a kérdéssel: mit szólna hozzá, ha egy fekete nő venné át a helyét a sikersorozatban. A színész válaszával valószínűleg nem lesz népszerű sem a feministák, sem a BLM aktivisták körében, ugyanis azt nyilatkozta:

„Egyszerű a válasz. Biztos vannak jobb szerepek a nők és a színesbőrű színészek számára. Miért kéne egy nőnek eljátszania James Bond szerepét, ha találhatunk ugyanilyen jó szerepeket, csak nőknek?” – nyilatkozta a Radio Timesnak.

Hollywoodban egyébként nem ritka, hogy az egyenlőség jegyében fekete színészekkel játszatnak el hagyományosan fehér karaktereket megformáló szerepeket. Korábban írtunk a Boleyn Anna filmről is:

Boleyn Annát fekete bőrű színésznő játssza – ez nem antirasszizmus, hanem többrétű agymosás

Forrás: Valeurs Actuelles

Kiemelt képünk forrása: MTI/EPA/Ringu Chiu

Iratkozzon fel hírlevelünkre