Azokért, akik egyedül maradtak – jótékonysági árverés a Covid-árvák megsegítéséért

Jótékonysági árverést tartottak a Covid-árvák megsegítéséért, a divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.

Varga Judit igazságügyi miniszter, a jótékonysági est fővédnöke emlékeztetett, hogy meg kellett tapasztalnunk, hogy milyen sérülékeny az élet: szülőket, nagyszülőket, barátokat, kollégákat vitt el a járvány, a veszteségek mellett pedig egy tragikus szókapcsolat is a hétköznapok részévé vált: Covid-árvák.

Magyarországon közel ezer gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét, több száz család érintett a veszteségben.

A miniszter hozzátette: Mi magyarok, rendre bebizonyítjuk, hogy baj esetén rövid idő alatt képesek vagyunk nagyon gyorsan és hatékonyan segíteni. A kezdeményezést széleskörű társadalmi összefogás követte, a nyár során számos szervezet és magánszemély is csatlakozott a kezdeményezéshez.

„Nem lehet mindig megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet”

– idézte Bethlen Gábor erdélyi fejedelmet Varga Judit. Regőczi István atyának, az alapítvány névadójának is ez az elv vezérelte az életét, aki a kommunista diktatúra meghurcoltatásai ellenére évtizedeken át segítette és védelmezte az árva gyermekeket – tette hozzá.

Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas színművész, zenész énekel, mögötte Hampel Katalin divattervező kollekciója a Covid-árvák megsegítéséért tartott adománygyűjtő jótékonysági est divatbemutatóján a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, Budapesten 2021. szeptember 23-án. MTI/Máthé Zoltán

„Ma nem ünnepelni jöttünk, hanem azért, hogy teljesítsük emberbaráti és hazafias kötelességünket, és közös erővel segítsünk azokon, akiknek most a legnagyobb szüksége van rá. Bízunk benne, hogy ha felnőnek ezek a gyermekek, majd úgy emlékeznek a hazájukra, mint egy segítő kézre, amely valódi támogatást tudott nyújtani a bajban. Mi, magyarok mindig is hittünk a szeretet és az összetartozás erejében” – mondta Varga Judit.

A jótékonysági estre készült ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina divattervező készítette.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, Varga Judit igazságügyi miniszter, fővédnök, Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes és Hampel Katalin divattervező a Covid-árvák megsegítéséért tartott adománygyűjtő jótékonysági est divatbemutatóján a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, Budapesten 2021. szeptember 23-án. MTI/Máthé Zoltán

A Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermekek nagykorú lesznek, vagy befejezik a tanulmányaikat, munkába állnak és képesek magukról gondoskodni.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Varga Judit igazságügyi miniszter, fővédnök beszédet mond a Covid-árvák megsegítéséért tartott adománygyűjtő jótékonysági esten a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, Budapesten 2021. szeptember 23-án. MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre!