Harang, ami a meg nem született gyermekekért szól

harang a meg nem születettekért Forrás: Fundacja Życiu Tak Facebook oldala

A lengyelországi Igen az életre Alapítvány „a meg nem születettek hangját” adományozza Ecuadornak, amelynek minden egyes megkondításával a születendő gyermekek életének fontosságára akarják felhívni a figyelmet.

A harang várhatóan szeptember végére készül el, és Ferenc pápa október 27-én áldja meg.

Az első hasonló harangot 2020. augusztus 26-án adták át Lengyelországban. A több mint egy tonna súlyú bronzharangot az anyát és az apát, valamint egy meg nem született gyermeket szimbolizáló jelek díszítik, valamint rajta van a tízparancsolatot tartalmazó két kőtábla, és Jézus szavai: „Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt”, illetve az ötödik parancsolat: „Ne ölj!”

Az ecuadori harang hasonló lesz a Lengyelországihoz, de lesz rajta egy új szimbólum; két tenyér, ami közösen egy szívet formál. Az egyik kéz a lengyel, a másik kéz az ecuadori zászló színeire lesz festve.

A harangra II. János Pál Evangelium Vitae enciklikájából kerül egy rövid idézet: „Tiszteld, védd, szeresd és szolgáld az életet.”

Ferenc pápa áldása után a harang Ecuadorba érkezik, és vándorolni fog az országban, hogy „hangjával felébressze a jóakaratú emberek lelkiismeretét”.

A kezdeményezés kapcsolatban áll az Óceántól óceánig elnevezésű zarándoklattal, amely a Czestochowai Szűz Mária képének világkörüli útján halad végig, amely most éppen Ecuadorban van.

Forrás: ACIprensa

Kiemelt képünk forrása a Fundacja Życiu Tak Facebook-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre