Gregory bíboros: Biden nem a katolikus tanítást képviseli

Sokan és sokféleképpen világítottak már rá arra, hogy Joe Biden, noha katolikusnak vallja magát, politikai cselekedetei teljesen szembemennek az egyház tanításával.

Wilton Gregory, Washington érseke reagált az amerikai elnök szeptember 3-án tett kijelentéseire, amikor is Joe Biden azt taglalta, mennyire nagy támogatója a Roe v. Wade-döntésnek (amely kizárja a kormány fennhatóságát az abortusz szabályozására vonatkozólag).

Joe Biden leszögezte, hogy „ők”, mármint a katolikusok azt hiszik, hogy az élet a fogantatás pillanatában kezdődik. „Minden tiszteletem ezért. Nem értek egyet, de minden tiszteletem” – fogalmazott az elnök.

Érdemes figyelni Biden szóhasználatára, amellyel ő, mint kívülálló beszél a katolikusokról, illetve ahogy arról a tudományosan megcáfolhatatlan tényről beszél, miszerint az élet a fogantatással kezdődik – amiben csak „hinni” lehet.

Ebből, ha másból nem is, már egészen világosan láthatóvá válhatna mindenki számára – aki szerint az elnök katolicizmusa erény – hogy ennek hangsúlyozása nem volt más, mint a kampány alatt ügyesen alkalmazott politikai machináció.

Az elnök jelen kijelentései azonban egy gyönyörűen megrajzolt karakter-visszafejlődési ívről tesznek tanúbizonyságot, ugyanis Joe Biden 2008-ban is és 2012-ben is tett olyan kijelentéseket – még alelnökjelöltként –, hogy az élet bizony a fogantatással kezdődik.

Wilton Gregory érsek kijeelentette: az Anyaszentegyház valóban azt tanítja, és mindig azt tanította, hogy az élet a fogantatással kezdődik – idézte az érseket a Catholic News Agency.

„Egyházunk álláspontja az abortusz erkölcstelenségét illetően nem változott, nem is látom, hogy tudna változni, hiszen hisszük, hogy minden emberi élet szent. Minden emberi élet szent!”– nyomatékosította az érsek.

Kiemelt képünk forrása: YouTube

Iratkozzon fel hírlevelünkre