Boross Péter: Iskoláinkban nincs helyük aberrált fickóknak

Nincs szükségünk a kívülről érkezett, aberrált fickókra, akik gyermekeinket közintézményeinkben „világosítanák fel”. Nem a nemátalakító műtétekkel kell jobbá tenni a világot, nem ezekkel a cselekedetekkel kell „értéket” teremteni, hanem a társadalmi züllést kell megállítani – nyilatkozta Boross Péter egykori miniszterelnök a Vasárnapnak.

– Úgy tűnik, mintha új ideológiai kihívások előtt állna a magyar társadalom. Számos új, polgárpukkasztó mozgalom jelent meg világunkban. Mi lehet ezeknek az oka?

– Magam is értetlenül tapasztalok számos olyan folyamatot, amelyekkel szembe kell néznie Magyarországnak. Mindezekre csak egy magyarázatot találok: amikor megrendül egy civilizáció, akkor a jobbító folyamatok helyett a bomlasztóak kerülnek többségbe. Valami hasonló történik napjainkban is.

Korunk a 4. századbeli, haldokló Róma sorsát idézi.

Boross Péter 1993 decembere és 1994 júliusa között Magyarország miniszterelnöke (Fotó: Tóth Gábor, Vasarnap.hu)

Ahogy a római polgár kategóriáját is lassan felfalta a belülről megromlott civilizáció, úgy lehet, hogy ránk is ez a sors vár. Láthatjuk, hogy a különböző külső erők hatására a liberális szabadságőrjöngés, a normadöntögetés a romlás útjára vezette a nyugati társadalmakat.

A keresztény-konzervatív értékek egyre kevésbé vannak jelen.

A korábbi hagyományok megkérdőjeleződnek, a társadalmi viszonyok szétesésével fenyegetnek.

Nem egy másik külső hatalom fogja az európai civilizációt sem megszüntetni, hanem az önmagától, a belső dezorganizációtól fog felbomlani. Sajnos az egész fehér-civilizáció is ebbe a stádiumba fog belekerülni.

– Mi lehet a háttérben álló ok?

– Az új és erőltetett felfogások. Az, hogy a szabados rendek a korábbi értékeket kezdik ki és kérdőjelezik meg. Azok a normák, mint például a nemzet, a család, a haza, a keresztény alapelvek – amelyek e pillanatban még kellő erővel bírnak Magyarországon –, máshol már valós ellenszenvet és dühöt váltanak ki. Ott már ezek az értékek feloldódtak. Nekünk nem mindenben kell követnünk a feje tetejére állt világot.

A jelenünk kihívásaira vannak más megoldások is.

Van magyar válasz is, mely, mondhatni, a konzervatív felelet.

Ez az az út, melyet Nyugat-Európából vagy éppen az Egyesült Államokból számos összehangolt támadás kísér. E szellemi csoportosulások célja, hogy Magyarországot és a magyar kormányt lejárassa, valótlan híradásokat közöljenek róla.

„Az európai kulturális rendnek kell hogy legyen még jövője” (Fotó: Tóth Gábor, Vasarnap.hu)

– Mit tehetünk ezek ellen?

– Mit-mit? Harcolnunk kell tovább! Nem csüggedhetünk egy percre sem, optimistának kell lennünk. Bízni kell abban, hogy egyszer csak fölébred az európai ember és ismét értékként fogja tekinteni azokat az erélyeket, társadalmi rendet, melyeket elődjei a korábbi évszázadok során kialakított.

Az európai kulturális rendnek kell hogy legyen még jövője.

Ugyanakkor azt is látom, hogy nagyon nehéz dolog vár a következő generációkra, melyek nem akarnak a normális látásmódtól elszakadni. Mivel a szélsőséges elveket vallók kezében vannak a meghatározó kulturális és tömegtájékoztatási pozíciók, ezért a hagyományos emberi értékeket pártolókat megpróbálják majd megváltoztatni, elveiktől eltéríteni.

– Az egyre inkább elhatalmasodó LMBTQ-lobbira gondol?

– Arra is. Maga az európai civilizáció által kialakított életrend, életmód, az illemszabályok sorozata nem elvetendő. Sokakat elbűvöl az „egyenjogúságért” vívott harc, de az senkinek nem tűnik fel, hogy eltűnt a tisztelet a korunkból. Nem tiszteljük a hölgyeket és az időseket sem, úgy ahogy azt megérdemelnék, ahogy azt régen tettük. Ilyenkor az egyenjogúság nem fontos.

Nem a nemátalakító műtétekkel kell jobbá tenni a világot, nem ezekkel a cselekedetekkel kell „értéket” teremteni. Azt a társadalmi züllést, mely a közösségek széteséséhez vezet, azt kell megjavítani!

Be kellene végre látni, hogy ha egy közösségben nincsenek meg a normák, az életigenlő elvek és szokások akkor az az egész társadalom megromlásához vezet. Az évtizedek óta tartó nyugat-európai elhülyülésnek pedig beláthatatlan következményei lesznek.

– Sok mindent látott már a politikában. Gondolta volna, hogy 2022-re az LMBTQ-lobbiról kell döntés hozni egy népszavazáson?

– Nem, erre nem gondoltam. Ez az egész egy olyan szellemi zűrzavar része, amely józan ésszel egészen felfoghatatlan. Hogy került Európa olyan helyzetbe, hogy kétes csoportok tagjai szexuális előadásokat tartsanak a gyermekeinknek? Magyarország azt mondta, hogy hagyjuk békén az ifjúságot, mert a szülők, a képzett tanárok feladata az, hogy szexuálisan felvilágosítsák, formálják és neveljék a gyermekeket!

A magyar álláspont egyértelmű: nincs szükségünk a kívülről érkezett, aberrált fickókra, akik gyermekinket közintézményeinkben „világosítanák fel”.

Mégis a magyar gyermekvédelmi törvényt úgy kívánják értelmezni, mint ha az a demokrácia és a szabadság megsértése lenne. Mára eljutott oda a nyugati világ, hogy ezeket az életidegen törekvéseket a hatalmi szóval pártolja. Láthattunk Ursula von der Leyen egész egyszerűen szégyennek nevezte a magyar gyermekvédelmi törvényt. Hogy veszi a bátorságot ehhez, hogy egy másik állam döntését így minősítse?

„Az Európai Unió politikusai között is lezajlott egy generációváltás, ma más érdekek mellett folyik a politizálás” (Fotó: Tóth Gábor, Vasarnap.hu)

– Keveset tudnak rólunk, és minden bizonnyal ezért nem értik a magyar álláspontot sem.

– Ebben sok igazság lehet, magam is számos jelét láttam annak, hogy a külföldi vezetők, döntéshozók teljesen félreismerték a magyar politikát, a társadalmi viszonyokat.

Például amikor belügyminiszter voltam, akkor meglátogatott az amerikai nagykövet, és a tudomásomra hozta, hogy nehogy megpróbáljam megakadályozni a ’94-es országgyűlési választásokat…

Valakik efféle valótlanságokat sutyorogtak az MDF-ről. A Transparency International az Antall-kormány idején is hiányolta a demokráciát. Voltak szép számmal olyan tájékozatlan személyek, akik bedőltek ezeknek a rágalmaknak. A nyugat-európai politikusok gyakorta semmit nem tudtak Magyarországról, talán ez nem is sokat változott az elmúlt évtizedekben sem.

– A rendszerváltás előtt is jelen voltak különböző Soros Györgyhöz köthető szervezetek. Akkoriban miért nem alakultak ki ilyen éles társadalmi viták?

 – Akkor is kellemetlenkedtek, de a nagy különbség az volt, hogy ezeknek nem volt olyan óriási nemzetközi visszhangja, mint manapság. Az MDF kormányzása idején megközelítőleg sem volt olyan összehangolt támadás a magyar kormány ellen, mint manapság. Hozzá kell tennem azt is, hogy az első Orbán-kormány alatt sem voltak ilyen visszhangok. Ez a felfogás csak az elmúlt tíz évben alakult ki.

Ebben közrejátszhatott az is, hogy az Európai Unió politikusai között is lezajlott egy generációváltás, és ma más érdekek mellett folyik a politizálás, mint régen.

– Mi történik akkor, ha jövőre a népszavazáson az LMBTQ-szimpatizánsok kerülnek többségbe?

– Ezt kizártnak tartom. Budapest szellemi fertőzöttsége nem új keletű, de Magyarország ennél jóval egészségesebb gondolkodású. Biztos vagyok benne, hogy az ország megőrzi józanságát és tovább hisz a családban, a nemzetben és a hazában. A mi értékrendünk közepén ott áll a hagyományos család. Tudjuk, hogy az, hogy milyen jövőnk lesz, az a gyermekáldáson múlik. Szívből remélem, hogy a sok-sok pozitívum, az életigenlés a tollakat a megfelelő rovatba vezeti, mind a népszavazáskor, mind pedig a jövő évi országgyűlési választáskor.


Tóth Gábor

Az ellenzék egy szellemi és morális romhalmaz – mondta Boross Péter a Vasárnapnak

Andrásfalvy Bertalan a Vasárnapnak: Megmaradásunk a szereteten múlik

Lezsák: Antall József megkért, hogy erről senkinek se beszéljek

Kiemelt képünk forrása Tóth Gábor, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre