Politikusok a kötcsei Polgári Pikniken

Az elmúlt évek válságaira nem „több Európa” a válasz, hanem jobb minőségű, „okosabb” Európára van szükség - mondta az igazságügyi miniszter szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű rendezvény előtt újságíróknak.

Varga Judit a találkozónak helyet adó Dobozy Kúriánál hozzátette: vitát fog kezdeményezni az EU jövőjéről, ebben arról lesz szó, hogy az elmúlt évek válságaiból tanulva milyen választ kell ezekre adnia Európának.

Ott kell erősíteni az integrációt, ahol annak hozzáadott értéke van

– jelentette ki.

Az eseményre érkező Benkő Tibor honvédelmi miniszter Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki nyilatkozatára reagálva – amely szerint „kihoztuk Afganisztánból azokat, akik nekünk segítettek, rajtuk kívül egyetlenegy afgánt sem vagyunk hajlandóak befogadni” – kifejtette: egyértelmű, hogy

Magyarországra nem jöhetnek be emberek igazolatlanul úgy, hogy nem tudjuk, milyen szándékkal érkeznek.

„Magyarországra most is bejöhet bárki, csak megfelelő úti okmányokkal kell rendelkeznie” – jegyezte meg.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter újságírói kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy a kormány nagyobb felelősséget vállal a meddőségi kezelésekben, amelyeknek az ára jelentősen csökkent. „Abban bízom, hogy többen jutnak hozzá a meddőségi kezelésekhez; nem tudok olyan adatról, amely azt támasztaná alá, hogy nő a számuk azoknak, akik külföldön veszik igénybe a kezeléseket” – tette hozzá.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kijelentette:

„a magyar járványkezelés mintaszerű, ebben közmegegyezés van Európában, a WHO-nál, és a szomszédos országokban”.

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én. MTI/Máthé Zoltán

A baloldal esélytelen a jövő évi országgyűlési választáson – mondta Deutsch Tamás a rendezvény előtt újságíróknak. A Fidesz EP-képviselője az eseménynek helyet adó Dobozy kúria előtt hozzátette:

„mi esélyesek vagyunk, de soha semmilyen nagy esély nem válik valóra magától, sokat kell dolgozni érte. Erre kész az egész polgári, nemzeti, kereszténydemokrata tábor”.

Kérdésre válaszolva megjegyezte: nem lehetetlen a kétharmad elérése, de ha valaki világcsúcs nélkül lesz olimpiai bajnok, akkor nem vagyunk szomorúak. A győzelem a fontos, ha ez újabb kétharmaddal sikerül, az hab a tortán – fogalmazott. Azt is elmondta, hogy kizártnak tartja az ellenzék kétharmados győzelmét. „Nem lesz jóval nagyobb különbség az ellenzék és a kormánypártok között, mint egy paraszthajszál, és nem ők lesznek az elsők, ebben egészen biztos vagyok” – tette hozzá.

 

(Forrás: MTI)

Magyarország erős EU-ban érdekelt, de az uniónak változnia kell

Kiemelt képünkön Varga Judit igazságügyi miniszter érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2021. szeptember 4-én. MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre