Magyarország köszöni, jól van

Egyre többen tekintenek Magyarországra követendő példaként - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán, Alpbachból bejelentkezve.

Az osztrák városban ülésezik az Európai Fórum, amely – mint Varga Judit elmondta – minden őszi politikai szezon évadnyitó vitarendezvénye.

A miniszter videójához hozzáfűzve azt írta: bár a nemzetközi média és egyes politikusok olykor szeretik fekete bárányként beállítani Magyarországot, – mint fogalmazott –

el kell szomorítania a farkast kiáltókat és a Hazánkat kiközösíteni szándékozókat, hogy Magyarország köszöni, jól van, a Fórumon elszigetelődésnek nyomát se látni.

Varga Judit kiemelte: sokan kíváncsiak Magyarország véleményére, megoldásaira, és egyre többen tekintenek az országra követendő példaként és fogadják meg a magyar kormány Európát építő tanácsait.

Az igazságügyi miniszter csütörtökön megbeszélést folytat Dubravka Suica biztossal, az Európai Bizottság alelnökével, valamint Karoline Edtstadler osztrák Európa-ügyi miniszter meghívására részt vesz a kontinens előtt álló kihívásokról szóló panelbeszélgetésen.

Az Európa Fórum témái között szerepel továbbá a migráció, a klímapolitika, a vírus utáni helyreállítás és az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat is – ismertette.

Magyarország továbbra is elkötelezett Európa és az Európai Unió mellett,

„mi építeni akarjuk ezt a közösséget és nem mesterkélt ideológiai vitákkal szétzúzni az egységet”

– közölte Varga Judit. Videoüzenetében hozzátette: ezért is védjük rendületlenül Európa kulturális és fizikai határait, mindeközben élen járunk a kontinens jövőjéről folytatott gondolkodásban.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Varga Judit

Iratkozzon fel hírlevelünkre