LMBTQ-propagandával, keresztényellenes előadókkal „szórakoztatják” a fiatalságot

A Fenntartható Demokráciáért Egyesület Diákfeszt elnevezéssel rendez programsorozatot az újpesti Szent István téren péntektől. A rendezvényhez a kerület balliberális vezetésű önkormányzata a helyszín biztosításával, illetve további egymillió forinttal járul hozzá. A fiatalok részt vehetnek egyebek mellett LMBTQ-érzékenyítésen, a fellépő zenészek között pedig olyan nyíltan baloldali és egyházellenes előadók vannak, mint DJ Gyóntatófülke vagy Funkasztikus, de a ligetvédő aktivista, G. Ras neve is szerepel a programban.

A Diákfeszt helyszínéül szolgáló újpesti Szent István tér egy katolikus és egy református templom közvetlen közelében található, így aggályos is lehet, hogy azon a helyen a tervek szerint LMBTQ-népszerűsítés és (a program alapján feltehetően) keresztényellenes propaganda zajlik majd. 

A résztvevők előadást láthatnak-hallhatnak majd Felelősségvállalás a társadalomban; Tiltott család: LMBTQ társas kapcsolatok címmel, emellett a fesztivál két napján lesz szó még a rendszerkritikus művészetekről is. 

A 2021-es Diákfeszt programja (Forrás: Facebook/Déri Tibor)

Keresztény- és Jézus-gyalázó zenész a fellépők között

Nem csupán az előadások, de a zenei fellépők között is találkozhatnak az érdeklődők család- és keresztényellenes szólamokat rendszeresen a zászlójukra tűző előadókkal. A DJ Gyóntatófülke néven ismert szegedi duó (Müller Zsolt és Fazekas Erik) Instagram-oldalán például számos, Jézus Krisztust és a kereszténységet kifigurázó és gyalázó blaszfémikus ábrázolás látható. Az „együttes” ezek mellett papok lepedofilozásával, illetve a keresztény értékeket tiszteletben tartók kifigurázásával gyűjt magának like-okat.

Feltűnik a fellépők között a Funkasztikus néven ismert Csató Adorján rapper, aki ugyancsak keresztényellenes számairól is ismert. Gregory G Ras reggae-előadóművész a Városliget felújítása ellen szervezett tüntetések idején szerzett magának (kétes) hírnevet.

Mi mást várnánk a szervezőktől?

Ahogyan azt már cikkünk elején említettük, a Déri Tibor momentumos politikus vezette fővárosi kerület hathatós anyagi támogatásával kerül megrendezésre a Diákfeszt. Az esemény főszervezője pedig az a Fenntartható Demokráciáért Egyesület, amelynek területi vezetője Gömbös Patrik, aki egyike a Békés Gáspár ateista aktivista által is grudolt Millenna nevű balliberális portál tartalommal való megtöltésében közreműködő személyeknek. Az oldalon található rövid önéletrajza szerint ő egy diákaktivista, aki egy elfogadóbb országért küzd, ahol mindenkinek joga van élni, tanulni, tájékozódni, érvényesülni, szeretni és szeretve lenni. Nem mellékesen Békés Gáspár a rendezvényt szervező Fenntartható Demokráciáért Egyesület vezetője – ő az, akinek szélsőséges ateizmusa vélhetően még Karácsony Gergely számára is túlzásnak bizonyult, és emiatt elküldték a Városházáról. 

Hogyan néz ki ma egy fiataloknak szóló, „független” médium?

A Mandiner megkereste a Fenntartható Demokráciáért Egyesületet azzal kapcsolatban, hogy a Diákfeszt látogatható lesz-e tizennyolc év alattiak számára is? A sajtóreferens válaszában azt írta,

„a rendezvényt a hatályos jogszabályokkal összhangban tesszük elérhetővé a 18 év alattiak számára is. A vonatkozó törvényből egyértelműen kiderül, hogy a szexualitás, szexuális aktus megjelenítése tiltott a 18 év alattiak számára, legyen az homoszexuális vagy heteroszexuális, azonban nem tiltja azt, hogy beszélgessünk a családi kapcsolatok sokszínűségéről és kihívásairól annak megfelelően, hogy milyen kapcsolatról van szó.” 

 

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Diákfeszt

Iratkozzon fel hírlevelünkre